Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Αθηναίου στον ΠΑΟΚ “ψάχνεται” και μένει στα… ρηχά

Ο Αθηναίου στον ΠΑΟΚ “ψάχνεται” και μένει στα… ρηχά

athinaiou

Αναμφίβολα ο Γιάννης Αθηναίου είναι ένας παίκτης που έχει “βγάλει” αγωνιστική ποιότητα κατά την πορεία της καριέρας του. Στον ΠΑΟΚ, πάντως μέχρι στιγμής, είτε γιατί δεν έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει, είτε γιατί στον “Δικέφαλο” δεν τον έχουν αξιοποιήσει…. σωστά, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι γεγονός πως -με εξαίρεση λίγους αγώνες- δεν έχει δείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του και τις δυνατότητές του.

Απέναντι στον Ολυμπιακό την Κυριακή (30/12) ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής πέτυχε τρεις πόντους, ωστόσο το… χειρότερο είναι πως στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος (κόντρα σε Άρη, Λαύριο, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Ολυμπιακό) έχει πετύχει μόλις 9 πόντους συνολικά. Αν δούμε, μάλιστα, τι έχει κάνει στους τελευταίους επτά αγώνες για την Basket League, θα διαπιστώσουμε πως ο Αθηναίου έχει μέσο όρο μόνο έναν βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης!

Ως τώρα στα παιχνίδια πρωταθλήματος πετυχαίνει 5,2 πόντους ανά αγώνα (έχει 5 βαθμούς ανά ματς στο ranking), με τον Αθηναίου έτσι να μένει στα… ρηχά. Το σίγουρο είναι πως ο παίκτης έχει ικανότητες, αυτό άλλωστε το έχει φανερώσει τα προηγούμενα χρόνια ενώ την περσινή σεζόν (2017-18) στον Άρη ο μέσος όρος σκοραρίσματος ήταν σχεδόν ο διπλάσιος. Είχε 9,4 πόντους ανά αγώνα και μέσο όρο 9,4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ακόμη και στον Ολυμπιακό την σεζόν 2016-17, μια ομάδα στην οποία ο νυν καλαθοσφαιριστής του “Δικεφάλου” δεν θα μπορούσε να έχει μεγάλο ρόλο λόγω του -πλούσιου- ρόστερ των “ερυθρόλευκων”, τα νούμερά του είναι ελάχιστα καλύτερα σε σχέση με τα φετινά στους “ασπρόμαυρους” μιας και είχε μέσο όρο 5,4 πόντους και 5,8 βαθμούς ανά αγώνα στο ranking. Σε κάθε περίπτωση, ο Αθηναίου στον ΠΑΟΚ ακόμη “ψάχνεται”…

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…