Κεντρική NBA Ο Άντονι Ντέιβις “ξεχαρβάλωσε” την καλύτερη άμυνα του NBA! (vid)
NBA

Ο Άντονι Ντέιβις “ξεχαρβάλωσε” την καλύτερη άμυνα του NBA! (vid)

anthony davis 2

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ διαθέτουν την κορυφαία αμυντική λειτουργία του NBA, επιτρέποντας μονάχα 101.9 πόντους ανά 100 κατοχές σε κάθε παιχνίδι. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να αγγίζει καν τον Άντονι Ντέιβις, με τον κορυφαίο σέντερ του πλανήτη να επιτίθεται ασταμάτητα και να οδηγεί τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς στη νίκη με 118-114.

Ειδικότερα, ο Ντέιβις ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 44 πόντους, 18 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 40 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 16/32 σουτ και 11/11 βολές! Τα εξωφρενικά αυτά νούμερα, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούργιο για τον “AD”, καθώς, το παιχνίδι αυτό ήταν το 15ο της καριέρας του με +40 πόντους και +15 ριμπάουντ. Μονάχα ο Σακίλ Ο’Νιλ έχει περισσότερα τέτοια ματς τις τελευταίες 35 σεζόν!

Αυτός που πλήρωσε το “μάρμαρο” στο παιχνίδι εναντίον της Οκλαχόμα ήταν ο Στίβεν Άνταμς. Ο εξαιρετικός σέντερ των Θάντερ περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, βλέποντας τον πρωταγωνιστή Ντέιβις να σκοράρει 24 πόντους με 12/16 σουτ κάτω από το καλάθι, στις περιπτώσεις που ο Νεοζηλανδός μάρκαρε τον σούπερ-σταρ των Πέλικανς!

Η φετινή 40άρα του Ντέιβις σημειώθηκε κατά κύριο ρόλο μετά από cuts στο πικ-εν-ρολ, καθώς “γλιστρούσε” ταχύτατα προς το καλάθι μετά το σκριν ώστε να τελειώσει τις λόμπες ή τις πάσες χαμηλά.

Με 28.1 πόντους, 12.4 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ και 2.8 τάπες ανά αγώνα, ο Ντέιβις έχει εδραιώσει την παρουσία του ως ένας εκ των 4-5 κορυφαίων παικτών της υφηλίου ενώ, το μόνο κριτήριο που τον χωρίζει από μια πιθανή κατάκτηση βραβείου MVP είναι η ομαδική επίδοση των Πέλικανς, καθώς τα ατομικά του κατορθώματα μιλούν από μόνα τους!

Τα highlights του Ντέιβις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…