Κεντρική NBA Μυθικό buzzer-beater του Ντόντσιτς στην εκπνοή! (vid)

Μυθικό buzzer-beater του Ντόντσιτς στην εκπνοή! (vid)

luca doncic

Ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε για μια ακόμη φορά το “ραβδί” του και “μάγεψε” μέσα στο παρκέ του Πόρτλαντ, πραγματοποιώντας την κορυφαία φάση της καριέρας του! Μπορεί η συνολική του απόδοση στον αγώνα να μην ήταν πολύ αποδοτική αλλά ο Σλοβένος αστέρας σόκαρε τους γηπεδούχους με μια απίθανη “βόμβα” στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Συγκεκριμένα, με τη διαφορά στους 3 πόντους υπέρ του Πόρτλαντ (107-104), ο Τζέιλεν Μπράνσον κέρδισε φάουλ από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος το έκανε εσκεμμένα, προκειμένου να μην έχουν την ευκαιρία οι Μάβερικς να ισοφαρίσουν με τρίποντο. Ο Μπράνσον πήγε στη γραμμή με 2.1” για το τέλος κι αστόχησε στην πρώτη βολή. Η δεύτερη χάθηκε επίτηδες κι έπειτα από μια περίεργη αναμπουμπούλα, οι Μάβερικς κέρδισαν την επαναφορά από τη base-line με 0.6” να απομένουν.

Η επαναφορά έγινε κι η μπάλα έφθασε κατευθείαν στα χέρια του Ντόντσιτς, με τους συμπαίκτες του να του έχουν αδειάσει την πλευρά. Ο Σλοβένος βρισκόταν ασφυκτικά μαρκαρισμένος στη γωνία αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να απελευθερώσει την μπάλα με απίστευτη καμπύλη από τα χέρια του, βλέποντάς τη να καταλήγει στο καλάθι!

Δείτε το καλάθι του Ντόντσιτς

Η παρακάτω λήψη είναι ακόμα πιο ενδεικτική του πόσο εξωφρενικό ήταν το σουτ, με δεδομένη την έλλειψη χώρου και την καμπύλη που χρειάστηκε να βάλει ο Ντόντσιτς.

Δυστυχώς για τους Μάβερικς, όμως, οι Μπλείζερς κατάφεραν να επικρατήσουν στην παράταση με 121-118, έχοντας τον Ντέιμιαν Λίλαρντ σε ρόλο οδηγού, με 33 πόντους κι 7 ασίστ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ζαλγκίρις -Αρμάνι Μιλάνο 87-73 (vid)

Με τον Έβανς οδηγό η Ζαλγκίρις «καθάρισε» την Αρμάνι Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που «καιγότ…