Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπλατ: “Ποιοι διαιτητές; Το πρόβλημα ήμασταν εμείς”

Μπλατ: “Ποιοι διαιτητές; Το πρόβλημα ήμασταν εμείς”

davied blatt olympiakos

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε για ακόμα μία φορά εξαιρετικές δηλώσεις, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Μίλησε για τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό του Μιλουτίνοφ, αλλά και για τη διαιτησία του αγώνα.

“Θελω να σας ευχηθω σε εσάς και σε όλους στην Ελλάδα χαρούμενες γιορτές και καλή χρονιά και υγεία. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του.

“Είδατε το παιχνίδι, υποφέραμε λίγο από την πολύ σκληρή εβδομάδα που περάσαμε με τους διπλούς αγώνες στην Ευρωλίγκα και από την πολύ καλή ομάδα και πλάνο του Περιστερίου στο πρώτο ημίχρονο. Δεν πρέπει να το παραβλέψουμε αυτό. Αυτή είναι η κατάσταση. Όταν αποφασίσαμε να σταματήσουμε να «χάνουμε» την αποστολή μας, να χάνουμε σουτ και αποφασίσαμε να παίξουμε μπάσκετ, ήρθε και η διαφορά. Κάποιες φορές πέφτεις και θα πρέπει να ξέρεις πως θα σηκωθείς. Όταν οι παίκτες μου το κατάλαβαν αυτό, πιστεύω πως έπαιξαν πολύ καλά για 25’. Στην Ευρώπη βλέπεις τις ομάδες της Ευρωλίγκας υποφέρουν κάποια στιγμή στο παιχνίδι στη διάρκεια του αγώνα που έπεται μιας διπλής εβδομάδας. Πρέπει σωματικά και πνευματικά να το παλέψεις και να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να χάνεις με 20 και να κερδίζεις με 25. Είναι 45 πόντοι διαφορά”, πρόσθεσε.

Για τον Μιλουτίνοφ: “Δεν θέλω να μιλήσω για τον Νίκολα συγκεκριμένα, γιατί ότι είχα να του πω του το είπα. Κι επειδή είστε και πολύ καλοί άνθρωποι και έχουμε και γυναίκες εδώ, δεν θέλω να επαναλάβω τι του είπα. Θα πω όμως πως γενικότερα τα συναισθήματά μας θα πρέπει να μάθουμε να διοχετεύουμε διαφορετικά. Ο θυμός, τα αρνητικά συναισθήματα να μετατρέπονται σε κατι θετικό. Αν θυμώνεις για κάτι προσπάθησε περισσότερο. Αν είσαι εκνευριμσμένος με τον διαιτητή κάντο κίνητρο, για να κάνεις ακόμη καλύτερα από αυτό που ήδη έκανες στο παρκέ. Μετέτρεψε το θυμό και την ενέργειά του σε κάτι θετικό που μπορεί να βγει από αυτό. Για τον Παναθηναϊκό δεν έχει σημασία αν είχε ξαναγίνει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό σήμερα. Με το Περιστέρι παίζαμε. Δεν είναι αποδεκτό και το ξέρει. Ή το ξέρει τώρα αν δεν το ήξερε”.

Σε αναλογία με την αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα που ακολουθεί: “Ελπίζω να μην βρεθούμε στην ίδια κατάσταση στον αγώνα με την Νταρουσάφακα. Δείξαμε όμως την ικανότητα να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Προτιμώ όμως να μη γινει κι εκεί το ίδιο. Είναι ένα σκληρό και πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό αυτό που ακολουθεί”

Για τους διαιτητές γενικότερα και τις αντιδράσεις του κόσμου που ήταν στο ΣΕΦ: “Είμαι πολύ χαρούμενος που τόσοι ήρθαν σήμερα να δουν το παιχνίδι σε αυτη την περίοδο των διακοπών. Και το τάιμινγκ ήταν καλό, γιατί τους χρειαζόμασταν όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Σε ότι αφορά τους διαιτητές, δεν ήταν αυτοί το πρόβλημα. Εμείς είμαστε το πρόβλημα. Ναι, θα μπορούσαν κάποιες μπάλες να είχαν πάει ανάποδα, αλλά το πρόβλημα ήμασταν εμείς και όχι αυτοί”.

Για τον Γιάνις Στρέλνιεκς: “Χτύπησε πολύ και έχει 5 ράμματα ,αλλά ΄ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα και ελπίζω να μην είναι κάτι περισσότερο από έναν πονοκέφαλο. Θα δούμε.. Δεν υπήρχε περίπτωση να επιστρέψει στο παιχνίδι. Πρεπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν πρόκειται για το κεφάλι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…