Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Μολυβδάς: “Έχουμε δυνατότητες αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο”

Μολυβδάς: “Έχουμε δυνατότητες αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε στο γήπεδο”

molyvdas ifaistos

Συνέντευξη παραχώρησε ο Θανάσης Μολυβδάς και μίλησε για τις δυνατότητες που έχει ο Ήφαιστος. Ο άμεσος συνεργάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλου αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει δείξει η ομάδα, ενώ στάθηκε και στην αγάπη που δείχνει ο κόσμος της Λήμνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Η εκτός έδρας νίκη ήταν αυτό που σας έλειπε για να πιστοποιηθεί η καλή πορεία μέχρι τώρα;

“Η αλήθεια είναι ότι αυτή η νίκη είναι κάτι που «κυνηγούσαμε» για να καταφέρουμε να αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι δεν είμαστε μια «ομάδα έδρας». Γνωρίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες αλλά αυτό πρέπει και να το αποδεικνύουμε και στο γήπεδο”.

Ποια ήταν τα “κλειδιά” γι’ αυτή την επικράτηση απέναντι σε μία ανταγωνιστική ομάδα και τι ήταν αυτό που έκανε καλύτερα ο Ήφαιστος σε σχέση με τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια;

“Αυτό που προσπαθούσαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν να καταφέρουμε η ομάδα να παίζει με την ίδια ένταση και στα 40 λεπτά του αγώνα, κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. «Κλειδί» για εμάς είναι να καταφέρουμε να μεγιστοποιήσουμε το χρόνο απόδοσης μας σε υψηλό επίπεδο μέσα σε έναν αγώνα”.

Πλέον ο Ήφαιστος βαδίζει στον σωστό δρόμο για να πετύχει τον πρώτο του στόχο. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες της ομάδας, ανοίγει η όρεξη για να κοιτάξει ψηλότερα;

“Κάθε πράγμα στον καιρό του… Στόχος μας είναι η καθημερινή βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας αλλά και των ίδιων των αθλητών μας μέσα από την προπόνηση. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε το ταμείο μας… Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ομάδα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει να επιδείξει έναν σημαντικό επιθετικό πλουραλισμό με 5 παίκτες με διψήφιο μ.ο. πόντων, αρκετούς παίκτες με συμμετοχή στα ριμπάουντ, ενώ παράλληλα έχουμε ανεβάσει το επίπεδο συγκέντρωσης μας στην άμυνα…”.

Υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με αυτό που παρουσιάζει ο Ήφαιστος;

“Όπως είπα και προηγουμένως η δουλειά είναι καθημερινή και σε πολλά επίπεδα. Στόχος μας είναι στο τέλος της σεζόν όσοι αθλητές μας εμπιστεύθηκαν να έχουν «αλλάξει επίπεδο» στο παιχνίδι τους. Όσο ως προπονητές δίνουμε κίνητρο στους αθλητές μας και αυτοί ανταποκρίνονται τόσο περισσότερο θα βελτιωνόμαστε και θα παρουσιάζουμε καλύτερη εικόνα στο γήπεδο”.

Ο coach Μανωλόπουλος αφιέρωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στον κόσμο της Λήμνου. Αλήθεια, πώς βιώνεται εσείς όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για το νησί και πώς θέλετε να τους ευχαριστήσετε για τη στήριξη;

“Η αγάπη του κόσμου και η στήριξη στην ομάδα είναι κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο! Το έχουμε νιώσει από την πρώτη στιγμή και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους ανταποδίδουμε. Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να περιγράψει κάποιος με λόγια το συναίσθημα να υποστηρίζει μια ολόκληρη κοινωνία αυτή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Σεγκούρα: «Οι διαιτητές σφύριξαν σωστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Ο Κούρο Σεγκούρα στις δηλώσεις του ήταν λιτός και περιεκτικός έδωσε συγχαρητήρια στον Άρη …