Κεντρική NBA Μια “ανάσα” από το τριπλ-νταμπλ ο… MVP, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)
NBA

Μια “ανάσα” από το τριπλ-νταμπλ ο… MVP, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic 1

Μπορεί να μην είχε και τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (5/13 σουτ) αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς κατόρθωσε να γεμίσει τη στατιστική του γραμμή και να συμβάλλει στη νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 122-119.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος “μάγος” τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής, με τον κυριότερο όγκο των πόντων του να σημειώνονται πίσω από τη γραμμή των βολών (11/12). Ο Ντόντσιτς κέρδισε δύο φάουλ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ενώ, είχε 3/4 βολές στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, οι οποίες χάρισαν τη νίκη στο Ντάλας, καθώς ο Άντονι Ντέιβις είχε 0/2 τρίποντα και δεν κατόρθωσε να σώσει την παρτίδα για τη Νέα Ορλεάνη.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=dCsqf1eiLEc

Ο Ντόντσιτς χρησιμοποίησε το πικ-εν-ρολ ως κυριότερο “όπλο”, διαβάζοντας άψογα το παιχνίδι και με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν να είναι ο άμεσος επωφελούμενος από το court-vision του νεαρού σταρ. Ο Τζόρνταν είχε 7/7 σουτ στην αναμέτρηση, με σχεδόν όλες τις προσπάθειές του να τροφοδοτούνται από τις πάσες ακριβείας του πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1078126611302662144

Το hype των φίλων του Ντάλας για τον Λούκα Ντόντσιτς, μάλιστα, τους οδήγησε στο να ξεστομίσουν μια πολύ γνώριμη φράση, τη στιγμή που ο σπουδαίος ρούκι βρισκόταν στη γραμμή των βολών!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…