La Casa de Papel

olympiakos la casa del papel

Μπορεί ο… ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός να κινήθηκε στους ρυθμούς του Casa de Papel (με το κορεό να γίνεται θέμα στον επίσημο λογαριασμό της γνωστής ισπανικής σειράς), όμως ο μπασκετικός Ολυμπιακός πραγματοποίησε την τέλεια ληστεία στη Βαρκελώνη. Κι αν η υπόθεση εξελίχτηκε στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στη Μαδρίτη, το μπασκετικό remake θα μπορούσε να γυριστεί στη Σαγράδα Φαμίλια, με ομήρους όλο το προσωπικό της Μπαρτσελόνα και τους… επισκέπτες φιλάθλους της.

Οι «ερυθρόλευκοι» ληστές δεν χρειάστηκε να παραμείνουν για 11 μέρες, καθώς ήταν αρκετά 40 λεπτά για να ρίξουν στο καναβάτσο τους «Μπλαουγκράνα». Κι αν δεν ήθελαν να πάνε by the book, θα μπορούσαν αντί για μάσκες του Σαλβαντόρ Νταλί να φορέσουν τη μάσκα με το πρόσωπο του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Αρκετά, όμως, με τη… σειρά, πάμε στην τέταρτη κατά σειρά εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού, με την αυτονόητη επισήμανση: Μια ομάδα που περνά από Χίμκι, Μπασκόνια, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, ΔΕΝ μπορεί να μην είναι στους «8».

Με λογικά αποτελέσματα, βάζει πλώρη για τετράδα. Και στην επιμέρους μέτρηση, αφού πέρασε τα εμπόδια των Εφές και Μπάρτσα, μπορεί να φτάσει στο 4/4 (υποδέχεται την Γκραν Κανάρια την Πέμπτη και πάει στην Τουρκία να παίξει με την Νταρουσάφακα), για να κλείσει υποδειγματικά το 2018 και να υποδεχθεί στο ξεκίνημα του νέου χρόνου τον Παναθηναϊκό.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το απόλυτο αφεντικό, ο παίκτης που μάγεψε με την εικόνα του και τρέλανε με τους αριθμούς του. Με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ (7-7) και το εντυπωσιακό 36 στην αξιολόγηση, μας έβγαλε από τον κόπο να ψάξουμε για τον MVP. Ήταν πολύ ουσιαστικός ο Σπανούλης, ήταν παραπάνω από συμπαθητικός ο Γκος, βοήθησε επιθετικά παρά τα λάθη του ο ΛεΝτέι κι όλα πήγαν καλά.

Σημειώστε ότι οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν, έχοντας άποντους τους Τουπάν, Στρέλνιεκς και Μάντζαρη, με μόλις 2 πόντους τους Τίμα, Βεζένκοφ και Πρίντεζη, αλλά τον Μπόγρη στους 5!

Είναι δεδομένο ότι η άμυνα έφερε τη νίκη, όπως είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει βγάλει με υποδειγματικό τρόπο το πιο ανηφορικό μέρος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Ο «καθηγητής» (για να γυρίσουμε στην ισπανική σειρά, με την οποία ξεκινήσαμε το κείμενο), Ντέιβιντ Μπλατ, παρέδωσε μαθήματα στον Πέσιτς, είχε όλους τους παίκτες ενεργούς και παρότι δεν βρέθηκαν όλοι σε καλή βραδιά, πήρε αυτό που ήθελε και μπορεί να κάνει έναν περίπατο στη Ράμπλα, γνωρίζοντας πως η αποστολή εξετελέσθη με τον καλύτερο τρόπο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…