Κεντρική Elite League Κερδίζει ακόμα και κουρασμένος, αλλά η κορυφή δεν τον ζαλίζει!

Κερδίζει ακόμα και κουρασμένος, αλλά η κορυφή δεν τον ζαλίζει!

irakakaroydis

Η χθεσινή επικράτηση του Ηρακλή με τον Κόροιβο Αμαλιάδας δεν ήταν εύκολη. Υπήρχε άγχος και κούραση, αλλά η ομάδα του Μέξα είναι σοβαρή και ουσιαστική.

Μετράει 7 σερί νίκες, όλοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και αυτό που έχει σημασία είναι πως και όταν κολλάει επιθετικά η ομάδα, ο Ηρακλής έχει τέτοια νοοτροπία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλοί παίκτες, που ενώ στην αρχή δε τους μπαίνουν τα καλάθια στη συνέχεια δείχνουν πεισμωμένοι και φτάνουν στον στόχο τους.

Επίσης, θα πρέπει να θεωρηθεί πολύ καθοριστική η απόκτηση των Ρουτκάουσκας και Πολυτάρχου. Ο Κώστας Μέξας στην χθεσινή αναμέτρηση δε σταμάτησε να φωνάζει και να απαιτεί από τους παίκτες του. Και καλά κάνει ο Ελληνας κόουτς, αφού βλέπει πως υπάρχουν περιθώρια.

Μετά από δέκα αγωνιστικές ο Ηρακλής έχει περάσει με καλό βαθμό τα πρώτα τεστ. Χημεία, ενότητα, ηρεμία στα αποδυτήρια και ο κόσμος στηρίζει. Ηταν εκεί όταν ο Ηρακλής δεν είχε καλή απόδοση σε ένα ημίχρονο στις αρχές του πρωταθλήματος και χειροκρότησε τους παίκτες. 

Δεν υπάρχει εσωστρέφεια, αλλά επειδή τα πάντα κρίνονται από μια λεπτομέρεια, η ομάδα χρειάζεται στήριξη παντού. Αλλωστε, ο Ιωνικός Νικαίας απέχει ένα βαθμό και υπάρχουν ακόμη 20 αγωνιστικές.

ΥΓ.Η απουσία του Σοκ είναι σημαντική για την ομάδα. Ο Εσθονός είναι σαν τον πατέρα του. Εγκέφαλος μέσα στον αγώνα, αλλά Καλαϊτζίδης και Πολυτάρχου κάλυψαν το κενό του. Οσοι πάντως θυμούνται τον Τιτ Σοκ, θα δουν μια εικόνα του άλλοτε σπουδαίου γκαρντ, που έκανε δίδυμο με τον μπομπέρ Κόουσμα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 95-79 (vid)

Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρηδες Σλούκα – Παπαπέτρου έκανε το 1-1. Μπορεί η Μακάμπι να είναι…