Κεντρική Basket League Άρης Καστρίτης: “Να μπει η ομάδα στο δρόμο των νικών”

Καστρίτης: “Να μπει η ομάδα στο δρόμο των νικών”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Άρη έκανε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο νέος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μπει στον δρόμο των νικών, ενώ αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

“Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Πιστεύω πως ο καθένας μας θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον αγώνα του Σαββάτου και από εκεί και έπειτα η ομάδα να μπει στον δρόμο των νικών και να πετύχουμε τους στόχους μας. ”

Για την απαγόρευση μεταγραφών και την μη ενίσχυση: “Αυτό είναι γνωστό από το καλοκαίρι. Έχοντας αυτό στο μυαλό της η διοίκηση και ο κόουτς Αγγέλου, τον οποίο διαδέχομαι, και έχτισαν την ομάδα.  Την έχουμε ως δεδομένη και υπάρχουσα δυσκολία πορευόμαστε με τις υπάρχουσες συνθήκες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Για την εικόνα του ΑΡΗ και τις αλλαγές: “Νομίζω είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Θεωρώ πως το σημαντικότερο έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της ομάδας. Θεωρώ πως ο ΑΡΗΣ έχει βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.  Από άποψη ρόστερ θεωρώ πως έχει γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την στελέχωση του. Το ζητούμενο αυτή την στιγμή πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά το καλύτερο που μπορούμε, ώστε να βγάλουν στο παρκέ το καλύτερο πρόσωπο τους και η ομάδα να μπει στον δρόμο των νικών. Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να αλλάξουν πολλά πράγματα. Είναι πολύ κοντά το επόμενο παιχνίδι, δεν θεωρώ πως θα δούμε τεράστιες αλλαγές. Μικρές προσαρμογές ίσως. ”

Για την έλευση του στον ΑΡΗ: “Δεν σκέφτομαι αρνητικά. Είναι τεράστια τιμή το να αναλάβεις προπονητής στον ΑΡΗ. Κάθε νέο βήμα και κάθερ δουλειά είναι ένα ρίσκο. Αν δεν αναλάβεις ρίσκο όμως δεν προχωράς. Παίρνω το ελάχιστο δυνατό ρίσκο, έχω να κερδίσω περισσότερα από αυτά που μπορώ να χάσω ερχόμενος εδώ. ”

Για τον κόσμο του ΑΡΗ: “Το να πούμε πως ΑΡΗΣ είναι ο κόσμος  του και η μεγάλη του δύναμη το θεωρώ περιττό. Ο κόσμος είναι στεναχωρημένος  και έχει απαιτήσεις από την ομάδα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους έχουμε κοντά μας. ”

Για τους συνεργάτες του στον πάγκο: “Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Δεν έχουμε προλάβει να συζητήσουμε από χθες όλες τις λεπτομέρειες με την διοίκηση. Θα το δούμε και θα το συζητήσουμε.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

“Σβήνονται” ακόμη δύο ban: Συμφωνία Άρη με Κάμινγκς-Ουίβερ

Σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά το θέμα των ban… Μετά την συμφωνία με τον Τάντιγια Ν…