Κεντρική Basket League Άρης Καστρίτης: Ένας 36χρονος κόουτς με… γρήγορα βήματα προόδου

Καστρίτης: Ένας 36χρονος κόουτς με… γρήγορα βήματα προόδου

kastritis

Όταν στα 36 σου αναλαμβάνεις μια τεράστια ομάδα σαν τον Άρη που έχει “βαριά” φανέλα και διαθέτει πολύ μεγάλη ιστορία, δεν είναι και λίγο… Απεναντίας, αυτό φανερώνει πως οι “κίτρινοι” αναγνώρισαν το έργο που έχει αφήσει ο Γιάννης Καστρίτης σε άλλες ομάδες και έτσι του εμπιστεύτηκαν τον σύλλογο, σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Καστρίτης στα 36 του χρόνια (γεννημένος στις 4 Απριλίου του 1982) έχει καταφέρει αρκετά κάνοντας, αν μη τι άλλο, γρήγορα βήματα προόδου (από τον Αρκαδικό το 2015, πλέον στον Άρη το 2018). Η πορεία του -σε συλλόγους- τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον… Το 2015 ο Αρκαδικός με τον νυν κόουτς του Άρη κατόρθωσε να “ανέβει” στην Α1.

Ο Καστρίτης αποτέλεσε τον νεότερο προπονητή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και κατ’ επέκταση τον πιο μικρό σε ηλικία κόουτς που κέρδισε με την ομάδα του την άνοδο για την Α1. Παράλληλα αναδείχτηκε ο καλύτερος τεχνικός της Α2. Το 2016 ήταν ο νεότερος κόουτς στην μεγάλη κατηγορία έχοντας αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων. Ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε δίχως άγχος, με τα Τρίκαλα σε ανακοίνωσή τους να κάνουν λόγο για μια εξαιρετική συνεργασία και να υπογραμμίζουν πως υπήρχε η επιθυμία της παραμονής του Καστρίτη.

Στις 27 Απριλίου 2017 η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: “Δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Γιάννη Καστρίτη. Η ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries θα ήθελε να ευχαριστήσει τον προπονητή Γιάννη Καστρίτη για την εξαιρετική συνεργασία που είχε μαζί του την σεζόν που πέρασε, με την ομάδα μας να πετυχαίνει τους στόχους της αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Οι δρόμοι μας μπορεί να χωρίζουν, παρά την εκφρασμένη επιθυμία μας να συνεχιστεί η συνεργασία μαζί του, αλλά κρατάμε τις όμορφες στιγμές και ευχόμαστε στον Γιάννη καλή συνέχεια και χαρές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο”.

Το 2017 ο Καστρίτης συνέχισε στην Κύμη και ο πρόεδρος της, Αλέξανδρος Θεοδώρου έλεγε για το deal με τον Έλληνα κόουτς: “Από την στιγμή που είπαμε πως σταματάμε την συνεργασία με τον Μπρατσιάκο, η μοναδική μας επιλογή ήταν ο Γιάννης Καστρίτης και κανένας άλλος. Θεωρώ πως είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα της προπονητικής. Σε αυτούς τους δύο μήνες συνεργασίας μας δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με πλάνο και με όρεξη για δουλειά. Είναι ένας προπονητής που θέλει να πάει βήμα-βήμα προς τα επάνω, δέχθηκε πολλές προτάσεις από ομάδες της πρώτης 5αδας, δέχθηκε μεγάλη πίεση από τις ομάδες 6-9, αλλά πίστεψε στο εγχείρημά μας”.

Η Κύμη έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ την σεζόν 2017-18, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μάλιστα για πρώτη φορά συμμετείχε σε πλέι οφ. Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου ήλπιζε να μην “στραβώσει” το θέμα της παραμονής του Έλληνα κόουτς και προς το τέλος του Μαΐου του 2018 δήλωνε για την προοπτική της συνεργασίας με τον Καστρίτη πως… “ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας“.

Φέτος ο Καστρίτης παραιτήθηκε μετά την ήττα από τον Προμηθέα και πλέον “άνοιξε” το “κεφάλαιο” του Άρη, μιας ομάδας που ανεξαρτήτως των οικονομικών δυσκολιών των τελευταίων ετών, πάντα θεωρείται μεγάλη ευκαιρία για οποιονδήποτε τεχνικό να εργαστεί σε αυτήν, βάσει του μεγάλου brand name που έχει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…