Κεντρική NBA Κάρφωσε ο Χέιγουορντ σε παρόμοια φάση με εκείνη του τραυματισμού! (vids)
NBA

Κάρφωσε ο Χέιγουορντ σε παρόμοια φάση με εκείνη του τραυματισμού! (vids)

gordon hayward

Μία κίνηση στη back-door έμελλε να στιγματίσει την καριέρα και τη ζωή του Γκόρντον Χέιγουορντ πριν από περίπου 1 χρόνο, στις 18 Οκτωβρίου του 2017, στο εναρκτήριο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο Χέιγουορντ προσποιήθηκε ότι θα βγει από το σκριν του Αλ Χόρφορντ αλλά τελικά έκοψε προς το καλάθι, με σκοπό να υποδεχθεί την άλεϊ-ουπ πάσα του Κάιρι Έρβινγκ. Η προσγείωση στο έδαφος, όμως, ήταν εφιαλτική.

Ο Χέιγουορντ έσπασε τον αστράγαλό του, σοκάροντας ολόκληρο τον μπασκετικό πλανήτη. Άπαντες περίμεναν με ανυπομονησία το πως θα ταιριάξει στη νέα του ομάδα ο πρώην αστέρας των Τζαζ αλλά τα όνειρά του για τη σεζόν 2017-18 έγιναν “στάχτη” μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Δείτε τη φάση με τον τραυματισμό του Χέιγουορντ

https://www.youtube.com/watch?v=p1Px8ei8wHc

14 μήνες αργότερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Χέιγουορντ ανάρρωσε πλήρως και βρίσκεται ξανά στις επάλξεις, προσπαθώντας να ανακτήσει τις δυνάμεις του στο 100% και προσφέροντας “ψήγματα” των σπουδαίων ικανοτήτων του ανά διαστήματα. Ο πιο σπουδαίος παράγοντας στην επιστροφή από έναν σοβαρό τραυματισμό, όμως, είναι το ψυχολογικό “μπλόκο” κι η προσπάθεια αποφυγής αυτού, ώστε να απελευθερωθεί το potential ενός παίκτη χωρίς περιορισμούς.

Μετά το καλάθι που σημείωσε ο Χέιγουορντ στο χθεσινό ματς εναντίον των Χόρνετς, βέβαια, αποτελεί σίγουρο το γεγονός ότι ο 28χρονος φόργουορντ βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο, όσον αφορά τον τομέα αυτό!

Το παιχνίδι βρισκόταν στις αρχές της 2ης περιόδου, με τους Σέλτικς να απολαμβάνουν ένα προβάδισμα 8 πόντων (36-28). Στο σημείο εκείνο, οι διαιτητές διέκοψαν για λίγο το ματς, ώστε να ερευνήσουν το instant replay και να διαπιστώσουν αν ο Νικολά Μπατούμ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Τζέιλεν Μπράουν. Στον χρόνο αυτό, ο “μαέστρος” των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς, είχε χρόνο ώστε να σχεδιάσει ένα σύστημα για την επόμενη κατοχή της ομάδας του.

Κι αυτό το σύστημα φάνηκε ιδιαίτερα γνώριμο…

Ο Τέρι Ροζίερ πραγματοποίησε shallow cut προς την αριστερή πλευρά (όπως ακριβώς είχε κάνει κι ο Έρβινγκ πριν από 1 χρόνο) κι έψαξε τον Χέιγουορντ στη back-door. Ο 28χρονος σταρ έκοψε πίσω από το back-screen του Αλ Χόρφορντ, πάτησε γερά και σηκώθηκε στον αέρα…

Αυτή τη φορά, βέβαια, όλα πήγαν περίφημα. Δεν υπήρξαν ούτε ανώμαλες προσγειώσεις, ούτε κάποιο έτερο απρόοπτο. Ο Χέιγουορντ έπιασε την μπάλα κι ολοκλήρωσε δυναμικά την άλεϊ-ουπ, καρφώνοντας με τα δύο χέρια! Όπως είναι λογικό, ο πάγκος ξεσηκώθηκε και το κοινό ζητωκραύγασε, με το μυαλό όλων να σχηματίζει την ίδια εικόνα.

Δείτε την άλεϊ-ουπ του Χέιγουορντ

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…