Κεντρική NBA Ηττήθηκαν κατά κράτος οι Μπακς, “εγκλωβίστηκε” ο Γιάννης (vids)

Ηττήθηκαν κατά κράτος οι Μπακς, “εγκλωβίστηκε” ο Γιάννης (vids)

young giannis

Σε μια συνάντηση που θα μπορούσε άνετα να επαναληφθεί στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ, οι Ιντιάνα Πέισερς νίκησαν με σχετική άνεση τους Μιλγουόκι Μπακς με 113-97, στην επιστροφή του Βίκτορ Ολαντίπο μετά από 10 σερί απουσίες. Αυτή ήταν η 5η σερί επιτυχία για την ομάδα της Ιντιανάπολις και πλέον απέχει μονάχα μισή νίκη πίσω από τη 2η και την 3η θέση, με τους Μπόστον Σέλτικς να έχουν “αναστηθεί” και να βάζουν κι εκείνοι “φωτιά” στα υψηλά στρώματα της Ανατολικής Περιφέρειας!

Η πιο “σφικτή” άμυνα του NBA υποχρέωσε το Μιλγουόκι στο χαμηλό 41.3% στα σουτ εντός πεδιάς, απέδειξε ότι τα “ελάφια” έχουν πραγματικό πρόβλημα όταν αστοχούν στα τρίποντα (11/43) ενώ, οι Πέισερς νίκησαν και στη “μάχη” των ριμπάουντ με 55-43 (14 επιθετικά), παρά το γεγονός ότι τα έβαλαν με την 3η κορυφαία ομάδα στον τομέα αυτό!

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, το γεγονός ότι οι Μπακς σουτάρουν μονάχα με 30.6% στις ήττες τους αλλά με 37.6% στις νίκες του, όσον αφορά τα σουτ πίσω από τα 7.25 ενώ, το αιώνιο πρόβλημα των ομάδων του Μπούντενχολζερ, δηλαδή η άμυνα στο τρίποντο, έκανε ξανά την εμφάνισή του (12/30 οι Πέισερς).

Οι Πέισερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συντηρήσουν διψήφιο προβάδισμα από τα μέσα της 1ης περιόδου. Συγκεκριμένα, προηγήθηκαν με 22-9, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στους 2 (25-23) αλλά την Ιντιάνα να επεκτείνει τη διαφορά στους 17 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (58-41). Η ανώτατη τιμή της απόστασης των ομάδων ήταν οι 21 πόντοι (64-43) και το μόνο χρονικό σημείο που η διαφορά πήγε ξανά σε μονοψήφιο αριθμό ήταν στα 4 λεπτά για τη λήξη του ματς αλλά ο Μάιλς Τέρνερ ανέλαβε δράση και “καθάρισε” την παρτίδα.

Ο Τέρνερ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες, αποδεικνύοντας και πάλι ότι αρέσκεται στο να δρα από μέση και μακρινή απόσταση κι όχι τόσο μέσα στο καλάθι.

Ο MVP της αναμέτρησης, βέβαια, δεν ήταν άλλος από τον Θάντεους Γιανγκ, με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα, παίζοντας καταπληκτική άμυνα πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο κι έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας (9/14 σουτ). Ο Ντομάντας Σαμπόνις πέτυχε νταμπλ-νταμπλ από τον πάγκο με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο Ολαντίπο είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, στο πρώτο του παιχνίδι μετά από τις 17 Νοεμβρίου.

Από την άλλη, ο Αντετοκούνμπο “φράκαρε” στους 12 πόντους με μόλις 4/7 σουτ, με την άμυνα του Γιανγκ να έχει τεράστιο effect πάνω του και με την ομαδική άμυνα των Πέισερς να τον απενεργοποιεί. Ακόμη, ο “Greek freak” μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 7 ασίστ κι υπέπεσε σε 3 λάθη ενώ χρεώθηκε και με 5 φάουλ.

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν ο ο κορυφαίος για το Μιλγουόκι με 26 πόντους κι 6 ασίστ ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ σημείωσε 15 με 4/12 τρίποντα. Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Κρις Μίντλετον “έσπασε” τα στεφάνια (4/18 σουτ), εκτελώντας με 30% εντός πεδιάς στα 5 ματς του Δεκεμβρίου!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…