Κεντρική Basket League Άρης Η μέρα που μας… συστήθηκε ο “Θεός”!

Η μέρα που μας… συστήθηκε ο “Θεός”!

galis

H 2η Δεκέμβρη του 1979 είναι μια ιδιαίτερη ημερομηνία για τον Νίκο Γκάλη, για τον Άρη και γενικώς για ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετΠριν από ακριβώς 39 χρόνια ο μεγαλύτερος Ελληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών μας “συστήθηκε“. Σαν σήμερα (02/12) το 1979 ο “γκάνγκστερ” έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των “κιτρίνων” σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή στο Παλέ. Είχε πετύχει 30 πόντους σε εκείνο το ματς το οποίο ήταν η “εκκίνηση” μιας σπουδαίας καριέρας που ακολούθησε για τον “Θεό” Γκάλη που αγαπήθηκε και ακόμη έχει την τεράστια εκτίμηση όλου του φίλαθλου κόσμου.

Οι πόντοι στο παιχνίδι Άρης-Ηρακλής (νικητές οι “κίτρινοι” με 79-78):

ΑΡΗΣ: Αλεξανδρής 10, Παπαγεωργίου 20, Παραμανίδης 8, Σπάρταλης, Γκάλης 30, Σκόνδρας 5, Καλαντίδης 2, Ανανιάδης, Βαμβακούδης, Στυλιανού 4.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πιλαφίδης 13, Τζάμος, Καρατζουλίδης 16, Καράογλου, Σακελλαρίου 19, Μάντης 12, Τσομπανάκης 6, Βαγιακάκος 2, Τσουμής 10, Ναλμπάντης.

galis debouto

Η ΚΑΕ Άρης αναφορικά με το ντεμπούτο του “γκάνγκστερ” στο ματς με τον Ηρακλή, αναφέρει:

“Σαν σήμερα, πριν από 39 χρόνια, ο Nick Galis πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΑΡΗ. Η ιστορία άρχισε να γράφεται την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 1979, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών φόρεσε για πρώτη φορά τα κιτρινόμαυρα σε παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, για την πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής.

Ο «Νικ» σκόραρε 30 πόντους απέναντι στους «κυανόλευκους», με τον ΑΡΗ να κερδίζει με 79-78. Έκτοτε δεν σταμάτησε να προσφέρει χαρές και ανεπανάληπτες στιγμές στο σύλλογο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. O Νίκος Γκάλης δόξασε τη φανέλα του ΑΡΗ και δοξάστηκε με αυτή, αλλάζοντας την ιστορία του συλλόγου και του ελληνικού αθλητισμού. ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …