Κεντρική NBA Γουίζαρντς και Σανς στο πιο απίστευτο παιχνίδι της σεζόν! (vids)
NBA

Γουίζαρντς και Σανς στο πιο απίστευτο παιχνίδι της σεζόν! (vids)

bradley beal wizards

Γουάσινγκτον Γουίζαρντς και Φοίνιξ Σανς επιδόθηκαν σε μια αδυσώπητη “μάχη” 63 λεπτών, με τους γηπεδούχους να περνούν τελικά πρώτοι τη γραμμή του τερματισμού! Οι “μάγοι” επιβλήθηκαν των Σανς στην 3η παράταση με 149-146, στο μοναδικό ματς της φετινής σεζόν που έφθασε τόσο μακριά, καθώς και στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της τελευταίας 10ετίας!

Συγκεκριμένα, οι 295 πόντοι που επιτεύχθηκαν στο εν λόγω παιχνίδι είναι οι περισσότεροι ανάμεσα σε άπαντα τα ματς του NBA από τις 6 Απριλίου του 2008. Εκείνη την ημέρα, οι Σιάτλ Σούπερσονικς είχαν νικήσει τους Ντένβερ Νάγκετς με 151-147 στη 2η παράταση, σκοράροντας συνολικά 298 πόντους!

Σε ένα τόσο “παλαβό” παιχνίδι, δεν θα μπορούσαν να λείψουν κι οι απίθανες ατομικές παρουσίες. Από πλευράς Γουάσινγκτον, η οποία έπαιξε χωρίς τον Τζον Γουολ, ο Μπράντλεϊ Μπιλ όφειλε να βγει μπροστά, πετυχαίνοντας τριπλ-νταμπλ με 40άρα (40 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 15 ασίστ), με 10 πόντους στην 3η παράταση, εκεί όπου κρίθηκαν όλα!

https://www.youtube.com/watch?v=zDniFzN390A

Τη μεγαλύτερη έκπληξη έκανε ο Τόμας Μπράιαντ, ο οποίος, ελλείψει του Ντουάιτ Χάουαρντ, έχει αναλάβει καθήκοντα βασικού σέντερ. Συγκεκριμένα, ο 21χρονος σταμάτησε στους 31 πόντους και τα 13 ριμπάουντ αλλά το μυθικό του πράγματος ήταν τα 13/13 σουτ (!) που πέτυχε. Κάπως έτσι, ο Μπράιαντ έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του NBA -καθώς κι ο 1ος τα τελευταία 23 χρόνια- με τόσες εύστοχες προσπάθειες σε ένα ματς και με 100% ποσοστό ευστοχίας!

Από πλευράς Φοίνιξ, του οποίου το νικηφόρο σερί ανακόπηκε στον αριθμό “4”, ο Ντέβιν Μπούκερ σκόραρε 33 πόντους και μοίρασε 14 ασίστ, ο Τι Τζέι Γουόρεν πέτυχε 28 πόντους ενώ ο ΝτιΆντρε Έιτον είχε 26 πόντους και 17 ριμπάουντ, φθάνοντας τα 20 νταμπλ-νταμπλ στα 33 πρώτα ματς της καριέρας του. Μονάχα 3 ακόμη παίκτες στην ιστορία του NBA έχουν πετύχει κάτι τέτοιο!

Συνολικά 4 παίκτες ξεπέρασαν τα 50 λεπτά παραμονής στο παρκέ ενώ οι δύο ομάδες σούταραν συνολικά 226 φορές! Επίσης, σημειώθηκαν 77 πόντοι στον έξτρα χρόνο, 13 παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ, η διάρκεια του αγώνα θύμισε “μονομαχία” τένις, φθάνοντας τις 3:30 ώρες!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…