Κεντρική Basket League Γκος και Μπέρι μοιράστηκαν το βραβείο του MVP

Γκος και Μπέρι μοιράστηκαν το βραβείο του MVP

spiridonidis

Ο Φιλ Γκος του ΠΑΟΚ και ο Ντέβιον Μπέρι του Πανιωνίου είναι οι πολυτιμότεροι της 8ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Betshop Basket League.

Ο Αμερικανός του ΠΑΟΚ έχει πίστη στην ομάδα και πιστεύει στην δουλειά που γίνεται ενώ σχολίασε ότι παρά την ηλικία του παραμένει ικανός.

Ο Γκος μέτρησε 26 βαθμούς στο ράνκινγκ (25 πόντοι με 4/5 βολές, 3/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ, ένα φάουλ εναντίον,  5 κλεψίματα και 3 λάθη σε 29’ και 10’’ συμμετοχής), στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στο Λαύριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της αγωνιστικής της Betshop Basket League για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τη νίκη επί του Λαυρίου Aegean Cargo που ήταν η πρώτη εκτός έδρας του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν;

”Η ανάδειξή μου σε MVP αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αυτό το βραβείο στην Ελλάδα και πρώτη φορά γενικά μετά από αρκετό καιρό. Δείχνει ότι ακόμα μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο παρά την ηλικία μου. Το πιο σημαντικό, όμως, δεν είναι η προσωπική διάκριση, αλλά το ότι πήραμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας στο πρωτάθλημα μέσα στο Λαύριο”.

– Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μέσα και στους τρεις αρχικούς στόχους του για την φετινή σεζόν. Τι μπορεί να καταφέρει στο τέλος;

”Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μείνουμε ταπεινοί και να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά στην προπόνηση. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού μας, όπως η άμυνα, καθώς είμαστε πολύ καλύτεροι τον τελευταίο καιρό σε αυτόν τον τομέα. Όσο είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση  και σε κάθε αγώνα, τότε πιστεύω ότι θα παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο όσο περνάει η χρονιά και θα καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο φέτος”.

– Ποια είναι η άποψη σου για την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα της Betshop Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς σε σύγκριση με την περασμένη;

”Πιστεύω ότι φέτος υπάρχουν περισσότερες καλύτερες ομάδες. Το Περιστέρι και ο Ήφαιστος για παράδειγμα δεν υπήρχαν πέρυσι. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν, αλλά θεωρώ ότι το επίπεδο φέτος είναι πιο υψηλό. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Ειδικά τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα για όλους και πολύ περισσότερα για εμάς, γιατί όλες οι ομάδες προσπαθούν περισσότερο για να κερδίσουν μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ”.

Από την μεριά του ο Ντέβιον Μπέρι είχε  26 βαθμούς στο ράνκινγκ επίσης (26 πόντοι με 1/1 βολή, 8/11 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ, 2 φάουλ εναντίον, 2 κλεψίματα και 4 λάθη σε 37’ και 48’’ συμμετοχής), στην κομβική εντός έδρας νίκη κόντρα στον Κολοσσό. Ο Αμερικανός του Πανιωνίου ευχαρίστησε την ομάδα και τον προπονητή του για αυτή την διάκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου για πρώτη φορά στην καριέρα σου στην Ελλάδα σε MVP της αγωνιστικής σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του Κολοσσού H Hotels;

”Πρόκειται για ένα καλό βήμα στην θητεία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα προσπαθήσω να κάνω κι άλλα τέτοια, γιατί βοηθάνε τον Πανιώνιο να πετυχαίνει σημαντικές νίκες και επιβεβαιώνουν την προσωπική αξία κάθε παίκτη που αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης όλης της αγωνιστικής. Συγχαρητήρια και στον Γκός για τον ίδιο τίτλο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για την βοήθεια που μου έδωσαν και τον προπονητή μου για την εμπιστοσύνη του.

Η τρίτη εντός έδρας νίκη μας δείχνει ότι αλλάζουμε σταδιακά και σύμφωνα με τα αποτελέσματα μας, την εικόνα που είχαν οι αντίπαλοι μας για τον Πανιώνιο. Ένιωθα ότι δεν σεβόντουσαν την ομάδα μας και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό, ήδη, αλλάζει και θα αλλάξει ολοκληρωτικά, εφόσον σε κάθε παιχνίδι και εμείς παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας”.

– Ο Πανιώνιος μετράει δύο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα σου σε σχέση με την αρχή του πρωταθλήματος;

”Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αρχίσαμε με καθυστέρηση την δημιουργία της ομάδας, μπορεί εγώ να ήμουν από τους πρώτους παίκτες που ήρθα στον Πανιώνιο, αλλά μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές ξένων παικτών και τρείς αλλαγές προπονητών. Το μεγάλο όφελος της ομάδας είναι ότι στις αλλαγές των παικτών και στις προσθήκες, υπήρξε προσαρμογή από κάθε νέο και καλή υποδοχή από όσους ήμασταν στην ομάδα, ενώ σε κάθε αλλαγή προπονητή, η ομάδα έμεινε και συνεχίζει ανεπηρέαστη.

Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και έχουμε ομοιογένεια και καλά αποδυτήρια. Επίσης, η προσθήκη του Ντόρσεϊ ήταν πολύ σημαντική,γιατί είναι έμπειρος παίκτης, ίσως να μην εντυπωσιάζει, αλλά βοηθάει ουσιαστικά. Η προσπάθεια του να ξεπεράσει τον πρόσφατο τραυματισμό του και να παίξει στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, έδειξε σε όλους ότι είμαστε ομάδα και σε δύσκολες καταστάσεις, δεν λείπει κανείς”.

– Γιατί αποφάσισες να επιστρέψεις στην Ελλάδα μετά το σύντομο πέρασμα σου από τον Κολοσσό H Hotels, πριν από από δύο χρόνια;

”Στον Κολοσσό δεν μίλησαν καλά για το όνομα μου. Μπορεί να είχε κάποιο θέμα ο προπονητής, αλλά σημασία είχε η απόφαση της ομάδας. Είμαι επαγγελματίας παίκτης και με όποια συμφωνώ και υπογράφω συμβόλαιο, πάω να παίξω μπάσκετ και αποδείξω στο γήπεδο, ό,τι έχουν δει από εμένα στην προηγούμενη καριέρα μου. Έχω μεγαλώσει στην Καλιφόρνια που είναι μια δύσκολη πόλη για να επιβιώσεις σε καλό επίπεδο και παίζω μπάσκετ με την αξία μου και όχι με το στόμα μου. Μου αρέσει πολύ στον Πανιώνιο και είναι πολύ καλύτερη η ζωή στην Αθήνα. Έκανα σωστή επιλογή που επέστρεψα στην Ελλάδα και παίζω εδώ”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…