Κεντρική NBA Γιόκιτς και Ντόντσιτς σε στιγμές γιουγκοσλαβικής “μαγείας”! (vids)

Γιόκιτς και Ντόντσιτς σε στιγμές γιουγκοσλαβικής “μαγείας”! (vids)

doncic jokic

Παρά το γεγονός ότι οι τραυματισμοί έχουν καταβάλλει ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ τους (Μίλσαπ, Χάρις, Μπάρτον), οι Ντένβερ Νάγκετς επιβλήθηκαν των Ντάλας Μάβερικς με 126-118 και παρέμειναν στην κορυφή της Δύσης! Με ρεκόρ 21-9, η ομάδα του Κολοράντο διατηρεί τα πρωτεία στη Δυτική Περιφέρεια, διανύοντας μια break-out σεζόν και ισοφαρίζοντας την κορυφαία πορεία της ιστορίας τους μετά από 30 ματς!

Το στοιχείο που κυριάρχησε στο παιχνίδι διακατεχόταν από γιουγκοσλαβικές αποχρώσεις. Από τη μία πλευρά υπήρχε ο Νίκολα Γιόκιτς, ο ηγέτης των “σβώλων”, ένας σιωπηλός υποψήφιος για το βραβείο του MVP. Ο “Joker” σταμάτησε στους 32 πόντους με 13/25 σουτ και 4/4 βολές, μάζεψε 16 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι έκλεψε 3 φορές την μπάλα, έχοντας πάψει να είναι υπερβολικά αλτρουιστής και παίρνοντας όσες περισσότερες προσπάθειες γίνεται, εκτοξεύοντας τους μέσους όρους του αλλά και την αποδοτικότητα της ομάδας του!

Εντός του Δεκεμβρίου, ο Γιόκιτς μετρά 23 πόντους, 11.8 ριμπάουντ κι 8 ασίστ ανά παιχνίδι, με 51.1% στα σουτ εντός πεδιάς! Ο Σέρβος σούπερ-σταρ βρίσκεται στο απόλυτο “ζενίθ” της νεαρής καριέρας του, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές με κάθε του επίθεση στο close-out, κάθε εκτέλεσή του από το τρίποντο, κάθε “μαγική” πάσα μέσα από τα “δόντια” της άμυνας και κάθε εφευρετική και crafty κίνηση στο ποστ.

Τα highlights του Γιόκιτς

https://www.youtube.com/watch?v=GrrMwraFBeM

Από την άλλη πλευρά υπήρχε ο Λούκα Ντόντσιτς, ίσως ο πιο ώριμος 19χρονος μπασκετμπολίστας που έχει δει ποτέ το άθλημα. Ο Σλοβένος “μάγος” ηγήθηκε των Μάβερικς (μαζί με τον Χάρισον Μπαρνς), σκοράροντας 23 πόντους με 5/15 σουτ και 10/12 βολές ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας!

Αυτό ήταν το 4ο φετινό του νταμπλ-νταμπλ και παρά το γεγονός ότι ήταν άστοχος, ο Ντόντσιτς έβαλε σε εφαρμογή το αγαπημένο του step-back, εκμαίευσε πληθώρα φάουλ ενώ τροφοδότησε τους συμπαίκτες του μέσα από το πικ-εν-ρολ, με cross-court πάσες στην αδύνατη πλευρά αλλά και με τροφοδοσίες στους σουτέρ που έβγαιναν από τα σκριν.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=3Nn44z3__F0

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…