Κεντρική NBA Έτοιμοι να ανταλλάξουν για τον Αρίζα οι Λέικερς! (vid)
NBA

Έτοιμοι να ανταλλάξουν για τον Αρίζα οι Λέικερς! (vid)

kobe ariza

Ο Τρέβορ Αρίζα αποτελούσε βασικό μέλος των Λος Άντζελες Λέικερς του 2009, κατακτώντας το πρωτάθλημα με την ομάδα του Χόλιγουντ και καθιερώνοντας το όνομά του στη μπασκετική “σκηνή” των μεγάλων. Φαίνεται, όμως, ότι η ιστορία ίσως επαναληφθεί, καθώς οι “λιμνάνθρωποι” βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Φοίνιξ Σανς για την ανταλλαγή του έμπειρου φόργουορντ!

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του κορυφαίου insider, Άντριαν Γουοζναρόφσκι αναφέρει ότι οι Σανς κι οι Λέικερς συζητούν, ώστε να εμπλέξουν και 3η ομάδα στην ενδεχόμενη ανταλλαγή, στην οποία θα καταλήξει ο Κεντέιβιους Κάλντγουελ-Πόουπ. Ο γκαρντ των Λέικερς δεν έχει ανταποκριθεί ιδιαίτερα στις απαιτήσεις, έχοντας 8.5 πόντους ανά αγώνα με 38% εντός πεδιάς και το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι. Αν επιθυμεί, μπορεί να θέσει βέτο στην ανταλλαγή αλλά ο δαιμόνιος ατζέντης του, Ριτς Πολ μπορεί να του βρει αυξημένο ρόλο σε άλλη ομάδα και να τον πείσει.

Όσον αφορά τον Αρίζα, ο 33χρονος φόργουορντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Σανς το περασμένο καλοκαίρι, ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είναι εξαιρετικό νέο για τους Λέικερς, καθώς το συμβόλαιό του -αν τον αποκτήσουν- δεν θα δεσμεύει χώρο στο σάλαρι καπ τους το καλοκαίρι, όπου και θα κινηθούν πολύ ενεργά στην “πάμπλουτη” ελεύθερη αγορά με την πληθώρα των σταρ παικτών.

Υπενθυμίζεται ότι καμία ανταλλαγή δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ενώ, οι Σανς και οι Λέικερς βρίσκονται σε επαφές και με έτερες ομάδες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι Σανς θα ήθελαν να καλύψουν το “γιγάντιο” κενό στη θέση του πλέι-μέικερ, καθώς και να αποκομίσουν κάποιο ντραφτ-πικ, σε αντάλλαγμα για τον Αρίζα. Η ομάδα της Αριζόνα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τον σούπερ-σταρ, Ντέβιν Μπούκερ στον “άσο” -με μεικτά αποτελέσματα- ενώ ο σκοπός είναι να παίζει μακριά από την μπάλα με έναν μάχιμο πλέι-μέικερ δίπλα του.

Από την άλλη, οι Λέικερς θα εντάξουν στο ρόστερ τους έναν “ψημένο” φόργουορντ σε συνθήκες πρωταθλητισμού, ο οποίος αποδεδειγμένα μπορεί να παίξει καταπληκτική άμυνα και να εκτελέσει από το τρίποντο με υψηλά ποσοστά. Ο Αρίζα δεν πρόκειται να παραμείνει στον “βούρκο” της χειρότερης ομάδας του NBA (ρεκόρ 4-22 οι Σανς) και το σενάριο να ενώσει τις δυνάμεις του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς φαντάζει ιδανικό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…