Κεντρική NBA Επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις ο Στεφ Κάρι! (vid)
NBA

Επέστρεψε στις σπουδαίες εμφανίσεις ο Στεφ Κάρι! (vid)

steph curry

Η “εξόρμηση” των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στην Ατλάντα στάθηκε ως μια εξαιρετική αφορμή, ώστε οι πρωταθλητές να “ξεμπουκώσουν” και να ξαναβρούν τους αυτοματισμούς τους, δίχως περαιτέρω απώλειες. Έτσι λοιπόν, οι “dubs” επικράτησαν των Χοκς με 128-111, μόλις στην νίκη τους εντός των τελευταίων 10 ματς, έχοντας την “αγία τριάδα” τους σε σπουδαία κέφια και με τον Στεφ Κάρι να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Συγκεκριμένα, ο Κάρι ολοκλήρωσε το ματς με 30 πόντους και καταπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (4/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 4/4 βολές) σε μόλις 29 λεπτά συμμετοχής, με την “εκρηκτική” του απόδοση στην 1η περίοδο να τον καθοδηγεί. Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, ο Κάρι πέτυχε 18 πόντους κι ευστόχησε στα πρώτα 6 σουτ που επιχείρησε, 4 εκ των οποίων ήταν τρίποντα, σκοράροντας παραπάνω συγκριτικά με ολόκληρη την ομάδα της Ατλάντα μαζί (18 ο Κάρι, 17 η Ατλάντα)!

Τις τελευταίες 5 σεζόν, μάλιστα, ο Κάρι έχει σκοράρει περισσότερους σε ένα 12λεπτο σε σχέση με την αντίπαλη ομάδα συνολικά 11 φορές κι είναι μακράν ο κορυφαίος παίκτης της λίγκας στην εν λόγω λίστα. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο 2ος κορυφαίος δεν είναι άλλος από τον “διόσκουρό” του, Κλέι Τόμπσον, ο οποίος το έχει κατορθώσει 8 φορές!

Μέσω ορισμένων κλασικών συστημάτων των Γουόριορς, ο Κάρι βρήκε τα σουτ που ήθελε. Τα high-post splits αλλά και το κλασικό του, pass-and-dash τέθηκαν σε λειτουργία ενώ βρήκε τους κατάλληλους διαδρόμους και τον απαιτούμενο χώρο μέσα από πικ-εν-ρολ ψηλά. Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί η άνεσή του στο να χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι για να τελειώνει φάσεις, δίχως καν να χρειαστεί το δεξί ως χέρι στήριξης πάνω στην μπάλα.

https://www.youtube.com/watch?v=uMDGnx5qnCs

Ο Κάρι, βέβαια, δεν ήταν μόνος του, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ είχε συνολικά 28 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 8 ασίστ ενώ ο Κλέι Τόμπσον σταμάτησε στους 27 πόντους, στο 9ο σερί παιχνίδι του με +20 πόντους (ρεκόρ καριέρας). Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η συνεχόμενη νίκη του Γκόλντεν Στέιτ επί της Ατλάντα ενώ, το ρεκόρ των Γουόριορς ανέβηκε στο 31-3, όταν οι Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον ξεπερνούν τους 20 πόντους (πηγή: ESPN).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…