Κεντρική Β' Εθνική Ένωση Ιλίου: “Η αξιοπρέπεια καταπατήθηκε”

Ένωση Ιλίου: “Η αξιοπρέπεια καταπατήθηκε”

enosi iliou glaukos glafkos

Η Ένωση Ιλίου ηττήθηκε εντός έδρας από τον Γλαύκο στην παράταση, αλλά έχουν παράπονα για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τι έγινε στην τελευταία φάση και όπως σημειώνουν καταπατήθηκε η αξιοπρέπεια τους.

Αναλυτικά:

“Στην Ένωση Ιλίου αποφασίσαμε το καλοκαίρι μια παρέα ανθρώπων, να ταξιδέψουμε γνωρίζοντας τις δυνατότητες μας στην Β΄Έθνική, με την συγκεκριμένη επιλογή αθλητών, με στόχο να απολαύσουμε την διαδρομή και το μπάσκετ, δίχως να τρέφουμε αυταπάτες, μόνο για να αγωνιστούμε για ότι καλύτερο μπορούμε να κερδίσουμε από αυτή την σεζόν, ότι μας αναλογεί, η παραμονή ή η πτώση.

Μέχρι σήμερα μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι ευνοϊκά για την ομάδα μας, αλλά δείχνουμε μια αξιοπρέπεια που δεν την διαπραγματευόμαστε και θα παλεύουμε όπως κάνουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Δυστυχώς σήμερα αυτή η αξιοπρέπεια καταπατήθηκε από τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης με τον Γλαύκο, από τους κυρίους Μακρή Παναγιώτη και Επαμεινώνδα Χριστινάκη, οι οποίοι οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση, με μια πρωτοφανή απόφαση σε νεκρό χρόνο, που ναι μεν δεν θεωρούμε πως έγινε σκόπιμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά του αθλήματος.

Στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ο αθλητής του Γλαύκου (Σερέτης Νο5) πραγματοποιεί επίθεση, την ώρα που σηκώνεται στον αέρα ο αθλητής και  κρατά την μπάλα στα χέρια του, δίχως να εκτελεί ακόμη την προσπάθεια, ακούγεται η κόρνα λήξης αγώνα (η εξέλιξη της μπάλας μετά τη λήξη μπήκε στο καλάθι). Μερικά δευτερόλεπτα μετά την ανάκρουση της κόρνας λήξης, ο κύριος Χριστινάκης σφυρίζει φάουλ όχι στον αθλητή (Πανουσόπουλο Νο8) που μάρκαρε στον αέρα τον αθλητή του Γλαύκου (Σερέτη Νο 5), αλλά γυρίζει την φάση πίσω δύο δευτερόλεπτα και το χρεώνει κάτω στον αθλητή (Μπέλλα Οδυσσέα Νο11) σαν να παίζαμε αγώνα ποδοσφαίρου, αν βρισκόμαστε σε άλλο άθλημα να το δεχτούμε πως μπορεί να συμβεί. Μετά από την ανακατωσούρα που δημιούργησαν οι δύο διαιτητές, αποφάσισαν πως σε νεκρό χρόνο ο αθλητής (Σερέτης Νο5) πρέπει να εκτελέσει δύο βολές, όπως και έγινε και το 59-57 έγινε 59-59. Αργότερα και οι δύο διαιτητές ανέφεραν πως το καλάθι που σημειώθηκε στην εξέλιξη της φάσης ήταν εκπρόθεσμο και πως στην ενέργεια του αθλητή είχε λήξει ο χρόνος της αναμέτρησης.

Λυπούμαστε πραγματικά γιατί σήμερα τα παιδιά άξιζαν τη νίκη και πάλεψαν για αυτή με όλες τις δυνάμεις τους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να απολαμβάνουμε το άθλημα που αγαπάμε, όμως ευχόμαστε να μην γίνουμε και στο μέλλον μάρτυρες παρόμοιων αποφάσεων και αδικιών, καθώς δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και αν θα είναι με την ίδια ηρεμία και αξιοπρέπεια όπως συνέβη σήμερα.

Αποφασίσαμε αυτό το ταξίδι να το ολοκληρώσουμε όπως το ξεκινήσαμε και για την αξιοπρέπεια του συλλόγου δεσμευόμαστε να πράξουμε κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και να εμφανίσουμε το βίντεο από την αναμέτρηση του αγώνα όπως και την επίμαχη φάση και ευχόμαστε κάτι τέτοιο πραγματικά να μην συμβεί ξανά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1 (2ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play off

Στην τελική φάση των play off προκρίθηκε η Νήαρ Ηστ και τα Τρίκαλα. Στην τελική φάση των p…