Κεντρική Γ' Εθνική ”Ένα βήμα ψηλότερα”

”Ένα βήμα ψηλότερα”

petros mourouzidis proteas grevenon

Ο Πρωτέας είναι μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, καθώς έχει μπει εξαιρετικά στον τρίτο όμιλο της Γ’ εθνικής. Ο τεχνικός του συλλόγου των Γρεβενών, Πέτρος Μουρουζίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την εντυπωσιακή έναρξη της ομάδας του, τους στόχους που θέτει αλλά και για το επίπεδο του πρωταθλήματος που μπορεί να κρύβει αρκετές ήττες για όλους τους πρωτοπόρους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την αήττητη πορεία της ομάδας του
«Η ομάδα έχει εντάξει στο ρόστερ κάποιους αθλητές από την περιοχή, που έχουν εμπειρίες από υψηλότερες κατηγορίες, ενώ σε συνδυασμό με κάποια νέα ταλαντούχα παιδιά έχει γίνει ένα καλό μείγμα που έχει ως στόχο να κάνει κάτι καλύτερο από πέρσι. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα γνωρίζαμε ότι θα έχουμε μία καλή ομάδα, η οποία θα μπορεί να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί όλα τα ματς. Δεν επηρεαζόμαστε καθόλου από το καλό ξεκίνημα γιατί έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας. Η Γ’ εθνική είναι ένας μαραθώνιος κι όχι σπριντ, οπότε δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Περιμένουμε ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, όπου κι οι πρωτοπόροι θα χάσουν».

mourouzidis2Για τη νίκη με 76-66 επί του ΑΓΣΙ
«Προερχόμασταν από ένα μεσοβδόμαδο παιχνίδι κόντρα στους Τιτάνες που έγινε Τετάρτη γιατί είχε αναβληθεί. Ήμασταν αρκετά κουρασμένοι με το ταξίδι και τον αγώνα στον Παλαμά, ενώ και στα δύο παιχνίδια είχαμε κάποιους τραυματισμούς στα γκαρντ. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Ο ΑΓΣΙ έχει μία αξιόλογη ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει κι έχει κοινούς στόχους με εμάς. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ήμασταν καλοί, καταφέραμε να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων μας και πήραμε ένα σημαντικό δίποντο. Ακόμα ένα στοιχείο που κρατάω από αυτό το ματς ήταν το γεμάτο γήπεδό μας. Ο κόσμος βρέθηκε κοντά μας κι ελπίζουμε να το χάρηκαν για να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και στην πορεία».

mourouzidis3Για τους στόχους που υπάρχουν στο πρωτάθλημα
«Πέρσι τερματίσαμε στην τέταρτη θέση και μπήκαμε στα μπαράζ όπου χάσαμε από την ΧΑΝΘ, φέτος θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι και να φτάσουμε ένα βήμα ψηλότερα. Θέλουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να ανέβουμε κατηγορία, όμως το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε αυτή την ομάδα και μαζί με τα παιδιά από την πόλη μας να κρατηθεί ένας κορμός που θα οδηγήσει την ομάδα και τα επόμενα χρόνια».

Για το παιχνίδι που έρχεται με τη Μελίκη
«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μελίκη είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα που έχει καλή ομοιογένεια, καθώς έχει έναν πυρήνα παικτών που είναι χρόνια μαζί. Εντός έδρας είναι πάντα πιο σκληρή και της αρέσει να ανοίγει το σκορ. Από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και ψυχικά για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

mourouzidis4Για το επίπεδο της Γ’ εθνικής
«Μετά από τόσα χρόνια στη Γ’ εθνική βλέπω και πάλι το επίπεδο να ανεβαίνει αρκετά. Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και πιστεύω ότι ακόμα κι οι ομάδες που θα ανέβουν θα έχουν αρκετές εκτός προγράμματος ήττες. Υπάρχουν δυνατές ομάδες που όλες διαθέτουν ένα μείγμα έμπειρων παικτών από μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά και νέων που αναδεικνύονται μέσα από το πρωτάθλημα. Σίγουρα θα έχει πολύ σασπένς, όμως θεωρώ σημαντικό στοιχείο ότι γίνονται εξαιρετικά παιχνίδια που αξίζει να τα βλέπει ο κόσμος. Οι ομάδες που θα έχουν περισσότερη υπομονή και θα μπορούν να ξεπερνάνε γρήγορα τα αποτελέσματα που έγιναν κοιτώντας το επόμενο ματς πιστεύω ότι θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους, είτε αφορά την άνοδο, είτε την παραμονή. Όπως και να έχει, εύχομαι καλή μπασκετική χρονιά σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2: Το πρόγραμμα της Δ΄ Φάσης (5ος Όμιλος)

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Δ’ Φάσης των Play off. Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα της Δ’…