Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ειδική διαδρομή για 4Χ4

Ειδική διαδρομή για 4Χ4

vassilis spanoulis olympiacos piraeus eb18

Γιώργος Κογκα λίδηςΌσοι βλέπουν στη βαθμολογία τη θέση του Ολυμπιακού, σπαταλούν άδικα τον χρόνο τους. Είναι τόσες πολλές ομάδες, σε τόσο μικρή απόσταση, που η σημερινή θέση δεν έχει καμία αξία. Όπως δεν θα έχει και αύριο, μετά το τέλος του αγώνα, καθώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα η γραμμή του τερματισμού. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν τέσσερις νίκες στις τέσσερις αναμετρήσεις, όχι μόνο για να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2018, αλλά για να κοιτάζουν πολλά οχήματα να χάνονται από τον καθρέπτη τους.

Το προπονητικό δόγμα θέλει να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά μην νομίζετε ότι μόνο αυτός ο τρόπος προσέγγισης οδηγεί σε σωστά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη φορμαρισμένη Αναντολού Εφές, σ’ ένα ματς που εξ ορισμού η νίκη είναι ζητούμενο. Από τη στιγμή που οι «κόκκινοι» έκαψαν δύο χαρτιά (βλέπε ήττες από Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε), δεν έχουν πολυτέλεια να κάψουν κι άλλα. Ως εκ τούτου σε κάθε εμφάνιση στο ΣΕΦ, είναι ζητούμενο η νίκη.

Δεν χρειάζεται να… παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες, κάθε νίκη επί αντιπάλου που έχει τον ίδιο προσανατολισμό και στόχο μετρά διπλά. Όμως, αυτό είναι μόνο το ένα μέρος από το παζλ των τεσσάρων κομματιών, που καλούνται να συνθέσουν οι «ερυθρόλευκοι». Υπάρχει μια σειρά… πονηρών αγώνων, όπου ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το 4Χ4 και να αποκτήσει σοβαρό πλεονέκτημα.

Αρχή με την Εφές στο ΣΕΦ, ακολουθεί ο αγώνας στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Γκραν Κανάρια και πηγαίνουν να παίξουν στην Τουρκία με την Νταρουσάφακα. Δεδομένο ότι οι δύο τελευταίες ομάδες είναι αδύναμοι κρίκοι στην Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα έχει δυνατά σημεία, αλλά κι αδυναμίες.

Από τα τέσσερα ματς το πιο κομβικό είναι το αποψινό, καθώς η Εφές είναι η πιο σκληρή αντίπαλος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ενδεχόμενη ήττα από την Νταρουσάφακα είναι… καλοδεχούμενη. Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, αλλά ΑΝ ο Ολυμπιακός κάνει το 4/4, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο… έμπα του 2019, γνωρίζοντας πως με νίκη θα έχει σταθεροποιηθεί στην 8άδα, και θα κυνηγά το πλασάρισμα στην τετράδα. Ήδη, όμως, ξεμακρύναμε.

Για να κάνεις τέσσερα βήματα, δίχως λάθος, πρέπει να ξεκινήσεις από το πρώτο κι ως είθισται το πρώτο είναι και το πιο δύσκολο, σε αυτή την αυθαίρετη μέτρηση που ξεκινάμε απόψε. Προφανώς και δεν σβήνεται ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, όμως ο Ολυμπιακός έχει θετικό πρόσημο κι αν καταφέρει να περάσει τέσσερα εμπόδια, θα είναι για τα καλά στο… κόλπο.

Δεν γνωρίζω (φαντάζομαι κανείς) αν η επισημοποίηση -δια στόματος Μπλατ- τις εξόδου του Ολυμπιακού στις αγορές, για την αναζήτηση περιφερειακού, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τους «κοντούς», ή αν θα τους φορτώσει με άγχος. Η… γκριμάτσα θα φανεί στον καθρέπτη, που για κάθε μπασκετμπολίστα είναι το παρκέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…