Κεντρική NBA Διέλυσαν τους Σπερς οι Τζαζ με “καταιγίδα” τριπόντων! (vid)
NBA

Διέλυσαν τους Σπερς οι Τζαζ με “καταιγίδα” τριπόντων! (vid)

kyle korver jazz

Οι Γιούτα Τζαζ παρουσιάζονταν ως μια από τις χειρότερες ομάδες του NBA πίσω από τη γραμμή του τριπόντου εντός του προηγούμενου μήνα, όντας 24οι σε εύστοχες προσπάθειες και μόλις 29οι σε ποσοστό ευστοχίας (30.5%). Η μη αποδοτικότητά τους πίσω από τα 7.25 κι η χρήση πεντάδων με μικρή ικανότητα στο σουτ (κυρίως όσες είχαν τον Ντέρικ Φέιβορς στο “4”) ήταν ο κυριότερος λόγος που το ρεκόρ τους δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της δυναμικής τους.

Η έλευση του Κάιλ Κόρβερ από τους Καβαλίερς μέσω ανταλλαγής είχε ως σκοπό να επιλύσει σε έναν βαθμό το εν λόγω πρόβλημα και το χθεσινό δείγμα απέναντι στους Σπερς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικό!

Συγκεκριμένα, οι Τζαζ  “κομμάτιασαν” τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 139-105 και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι τα “σπιρούνια” διανύουν το χειρότερο “φεγγάρι” τους τα τελευταία χρόνια. Αυτή, μάλιστα, ήταν η 3η 30άρα που δέχονται μέσα σε μια εβδομάδα κι έτσι έγιναν μόλις η 5η ομάδα στην ιστορία του NBA που “κατορθώνει” κάτι τέτοιο αλλά κι η πρώτη μετά τη σεζόν 2005-06!

Στο παιχνίδι αυτό, λοιπόν, οι Τζαζ πέτυχαν την κορυφαία επίδοση της ιστορίας τους πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας 20/33 προσπάθειες! Ο Κόρβερ συγκεκριμένα είχε 15 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής με 3/4 τρίποντα κι οι συμπαίκτες του τον καλωσόρισαν με… μπουγέλο, στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι με τη φανέλα της Γιούτα τη φετινή σεζόν!

Συνολικά 10 διαφορετικοί παίκτες της Γιούτα σκόραραν για 3, με τον Ντόνοβαν Μίτσελ να έχει 4/6 προσπάθειες και τον Τζο Ινγκλς να πετυχαίνει 3/6 τρίποντα. Αυτοί οι δύο, μαζί με τον Κόρβερ, είχαν τη μερίδα του λέοντος, με την κάκιστη άμυνα των Σπερς και τη motion επίθεση μισού γηπέδου των Τζαζ να χαρίζει πάμπολλες ευκαιρίες για ελεύθερα σουτ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 13 παίκτες που αγωνίστηκαν από πλευρά Γιούτα είχαν τουλάχιστον 1 πόντο, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Είναι μόλις η 2η φορά στην ιστορία του NBA που συμβαίνει αυτό, με τους Σπερς να το πετυχαίνουν πρώτοι τον Μάρτιο του 2014!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του ο Μπλέικ Γκρίφιν

Τέλος στην καριέρα του βάζει ο Μπλέικ Γκρίφιν Ο Μπλέικ Γκρίφιν αποφάσισε να βάλει τέλος στ…