Ο Πέτρος Γερομιχαλός και ο Νίκος Γκίκας, είναι οι μονοί παίκτες που αγωνίζονται από το 2016 με την φανέλα του Προμηθέα Πατρών από την στιγμή που ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία.
Ο 24χρονος φόργουορντ με την συμμετοχή που έγραψε κόντρα στον Άρη, έφτασε τις (54) και πέρασε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Νίκο Γκίκα που έχει (59)σε αγώνες την μεγάλη κατηγορία.
Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
*Κλέβοντας τρεις φορές την μπάλα στο χθεσινό παιχνίδι, ο Χρήστος Σαλούστρος έγινε ο 3ος “κλέφτης” στην ιστορία του Προμηθέα στην κατηγορία. Έφτασε τα 37 κλεψίματα, ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε πέρσι 36 και είναι πίσω μόνο από τον Νίκο Γκίκα και τον Ολεξάντερ Λίποβι.
*Ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Ρίον Μπράουν με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε χθες αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των πέντε των παιχνιδιών με το Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Ήφαιστο.
*Λίγες μέρες μετά την “30άρα” στο BCL απέναντι στην Οστάνδη, ο Τόνι Μέιερ ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του στην Betshop Basket League έχοντας 12 πόντους, όσους και στην πρεμιέρα στη Ρόδο.
*Σε ομαδικό επίπεδο, οι 71 πόντοι συνιστούν τη χειρότερη φετινή εντός έδρας επίδοση για τον Προμηθέα που είχε 73 κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola. Η ομάδα της Πάτρας έμεινε για 7η φορά στις εννιά αγωνιστικές, σε μονοψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων έχοντας έξι.
*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου συνιστούν τα οχτώ επιθετικά ριμπάουντ της αχαϊκής ομάδας αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των εννιά που είχε στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels. Στον αντίποδα όμως θετικό ρεκόρ είναι τα 29 αμυντικά της ριμπάουντ αφού είχε από 27 στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της με Χολαργό, Κύμη και Ήφαιστο.
Άρης: Η χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων 17 χρόνων
Η ήττα στην Πάτρα οδήγησε τον Άρη σε απολογισμό 2-7 που είναι ο χειρότερος του σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος για τα τελευταία 17 χρόνια. Την περίοδο 2001-02 είχε αρχίσει επίσης με επτά ήττες σε εννιά παιχνίδια χάνοντας κατά σειρά από τη Δάφνη εκτός, την ΑΕΚ εντός, τον Ολυμπιακό εκτός, το Περιστέρι εκτός, τον Πανιώνιο εντός, το Μαρούσι εντός και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Είχε επιβληθεί μόνο του ΚΑΟΔ στην 6η αγωνιστική εκτός έδρας με 95-89 (Λόθριτζ 24, Γκιμπέρτ 19 – Νάκιτς 33, Κινγκ 22) και της Νήαρ Ηστ εντός έδρας με 93-72 (Μπραγκς 24, Φ.Κινγκ 18 – Κ.Κινγκ 18, Βετούλας 17). Σε εκείνη τη σεζόν, ο Άρης μέτρησε στη συνέχεια επτά νίκες και 10 ήττες, για να τερματίσει 10ος με ρεκόρ 9-17.
*Καταδικαστική αποδείχτηκε για τον Άρη η 3η περίοδος στη διάρκεια της οποίας σημείωσε μόλις έξι πόντους, επίδοση που συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των επτά πόντων που είχε η Κύμη στην 1η περίοδο του παιχνιδιού της 7ης αγωνιστικής επίσης κόντρα στον Προμηθέα στο “Δ.Τόφαλος”.
*Μένοντας στους 61 πόντους στην επίθεση, ο Άρης σημείωσε τη χειρότερη φετινή επίδοση του αφού είχε 62 απέναντι στο Περιστέρι Βίκος Cola.
*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι επίσης και το 37,5% με το οποίο εκτέλεσε από τη γραμμή του φάουλ (6/16) αφού παρά τη δεδομένη αδυναμία του σε αυτό το κομμάτι, ο Άρης δεν είχε πέσει κάτω από το 50% (12/24 με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ).
Σε ατομικό επίπεδο…
*Με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Λάκι Τζόουνς ξεπέρασε τα 200 στην Betshop Basket League. Παράλληλα ο Αμερικανός ισοφάρισε τη φετινή, καλύτερη επίδοση του με τα οχτώ ριμπάουντ που είχε συνολικά, όσα και στο ματς με τον Κολοσσό H Hotels.
*Ο Ραμόν Χάρις είχε 3/7 τρίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 50 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχοντας 52/159.