Κεντρική NBA Δεν σταματάει να σαρώνει ο Καουάι Λέοναρντ! (vid)
NBA

Δεν σταματάει να σαρώνει ο Καουάι Λέοναρντ! (vid)

kawhi leonard raptors

Ο Καουάι Λέοναρντ είναι ο κορυφαίος παίκτης της κορυφαίας ομάδας μέχρι στιγμής στο NBA, η οποία δεν είναι άλλη από τους Τορόντο Ράπτορς. Παρά την “καταιγίδα” τραυματισμών που έχει πλήξει την ομάδα, με 3 εκ των 5 κορυφαίων παικτών να είναι εκτός (Λάουρι, Ιμπάκα, Ντάνι Γκριν) και με τον Βαλαντσιούνας να μένει για σχεδόν 1 μήνα στα “πιτς”, οι Καναδοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα εναντίον των Καβαλίερς (126-110), με τον Λέοναρντ να βγάζει τον πιο αποδοτικό κι εντυπωσιακό εαυτό του!

https://twitter.com/Raptors/status/1076305364537229312

Συγκεκριμένα, ο “The Klaw” σταμάτησε στους 37 πόντους με απίθανα ποσοστά ευστοχίας, καθώς είχε 12/16 σουτ κι 11/12 βολές σε 32 λεπτά συμμετοχής! Επίσης, κατέβασε 6 ριμπάουντ κι υπέπεσε μονάχα σε 1 λάθος, ευρισκόμενος ίσως στο peak της καριέρας του αυτή τη στιγμή. Οι 26.8 πόντοι που σημειώνει ανά παιχνίδι, άλλωστε, αποτελούν ρεκόρ καριέρας, καθώς και την καλύτερη επίδοση της χρονιάς ενώ, οι 37 πόντοι που σκόραρε χθες είναι η καλύτερη επιθετική συγκομιδή του την τρέχουσα σεζόν.

Ο Λέοναρντ θριάμβευσε στο εν λόγω παιχνίδι, επιτιθέμενος στα close-out, σκοράροντας με το αγαπημένο του pull-up από μέση απόσταση και διατηρώντας την ισορροπία του μετά την επαφή. Το πλαίσιο επίθεσης του Τορόντο τον βάζει συνεχώς σε ευνοϊκά πλαίσια, ώστε να επιτεθεί στο αντίπαλο καλάθι, καθώς υποδέχεται την μπάλα στις κατάλληλες γωνίες ενώ, ακόμη ένα θετικό του στοιχείο είναι το γεγονός ότι επιτίθεται on the catch, δίχως να χρονοτριβεί.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Λέοναρντ είναι μονάχα ο 3ος παίκτης εντός της τρέχουσας σεζόν με +35 πόντους και τουλάχιστον 75% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς σε ένα ματς. Τη μικρή αυτή λίστα συμπληρώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Νίκολα Γιόκιτς (πηγή: Basketball-Reference).

Τα highlights του Λέοναρντ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …