Κεντρική NBA Απίθανος Μπούκερ, έσωσε ξανά το Φοίνιξ! (vid)
NBA

Απίθανος Μπούκερ, έσωσε ξανά το Φοίνιξ! (vid)

devin booker suns

Το χέρι του Ντέβιν Μπούκερ “ζεματάει” στα τελευταία παιχνίδια κι αποτελεί τον θεμελιώδη λόγο, για τον οποίο οι Φοίνιξ Σανς έχουν αρχίσει ξανά να θυμίζουν πραγματική ομάδα NBA. Ο 22χρονος σούπερ-σταρ φροντίζει να υπενθυμίζει συνεχώς ότι έχει τα φόντα να εξελιχθεί στον κορυφαίο σούτινγκ γκαρντ του πλανήτη εντός των επόμενων ετών, οδηγώντας την ομάδα της Αριζόνα σε ακόμη μια επιτυχία.

Συγκεκριμένα, χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του Μπούκερ, οι Σανς νίκησαν τους Μάτζικ με 122-120 στην παράταση και σημείωσαν την νίκη τους στα τελευταία 7 παιχνίδια! Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι το Φοίνιξ είχε υποστεί 10 σερί ήττες πριν από το “ράλι” των τελευταίων ματς, έχοντας μακράν το χειρότερο ρεκόρ της λίγκας. Πλέον, όμως, με αιχμή του δόρατος τον σπουδαίο Μπούκερ, οι Σανς έχουν βελτιωθεί στο 9-26, αν και δεν αναμένεται να “ξεκολλήσουν” από την τελευταία θέση της Δύσης.

Όσον αφορά τον Μπούκερ, ο νεαρός άσος είχε 35 πόντους, 7 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, με 8/16 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 4/5 βολές! Το κορυφαίο χρονικό διάστημα του αγώνα για εκείνον ήταν, φυσικά, το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, εκεί όπου σκόραρε 9 μαζεμένους πόντους (!) αλλά η πλήρης αδυναμία του Φοίνιξ να βγάλει τις δύο τελευταίες, κρίσιμες άμυνες δεν του επέτρεψε να χαρίσει άμεσα τη νίκη στη ομάδα του.

Η αξιοθαύμαστη εκτελεστική δεινότητα του Μπούκερ ήταν αυτή που του επέτρεπε να εκτελεί υπό κάθε προϋπόθεση. Το ρεπερτόριό του περιελάμβανε σουτ από μέση και μακρινή απόσταση πίσω από μονά και διπλά σκριν στο πικ-εν-ρολ, βγαίνοντας από σκριν μακριά από την μπάλα αλλά και στο τρανζίσιον ενώ δεν είχε πρόβλημα να σουτάρει κι από τις δύο πλευρές. Επίσης, απέδειξε και πάλι ότι ο τρόπος που βλέπει το παρκέ βελτιώνεται συνεχώς, κάτι που δουλεύει από πέρσι, με πάσες στον παίκτη που ρόλαρε μετά το σκριν αλλά και με skip πάσες στην απέναντι πλευρά.

Συνολικά, στα τελευταία 6 παιχνίδια, ο Μπούκερ μετρά 30.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 8 ασίστ ανά αγώνα, εναλλάσσοντας συνεχώς ανάμεσα στις δύο περιφερειακές θέσεις. Όσον αφορά τα ποσοστά του, έχει 47.4% στα σουτ εντός πεδιάς (10.8 εύστοχα σε κάθε ματς), 35.5% στο τρίποντο και 86.4% στις βολές.

Τα highlights του εξαιρετικού Μπούκερ

https://www.youtube.com/watch?v=jcD1xt-DX_I

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…