Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού η Ευρωλίγκα!

Απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού η Ευρωλίγκα!

georgios papagiannis panathinaikos real madrid

Ο Παναθηναϊκός μετά το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο κατέθεσε ένσταση, καθώς ο χρόνος δεν σταμάτησε μετά από καλάθι του Νικ Καλάθη. Η Ευρωλίγκα, όμως, απέρριψε την ένσταση των “πρασίνων” και εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για το περιστατικό.

Αναλυτικά:

“Αναφορικά στο γεγονός ότι το χρονόμετρο δεν σταμάτησε έπειτα από καλάθι στην τέταρτη περίοδο της αναμέτρησης Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Αρμάνι Μιλάνο στις 21 Δεκεμβρίου 2018, η EuroLeague Basketball αναφέρει:

Στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα κι ενώ απέμενε 2:01 στο χρονόμετρο, ο Νικς Καλάθης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πέτυχε καλάθι. Όπως αναφέρει το Άρθρο 16.1.1. των Επίσημων Κανονισμών της FIBA 2018 και σε ό,τι αφορά το πότε σταματάει το χρονόμετρο:

– Όταν μπαίνει καλάθι και το χρονόμετρο δείχνει 2:00 λεπτά ή λιγότερο στην τέταρτη περίοδο και σε κάθε παράταση.

Επομένως, το χρονόμετρο ορθώς συνέχισε να “τρέχει”, με δεδομένο ότι η μπάλα πέρασε από το καλάθι στα 2:01 που απέμεναν. Στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στους Θανάση Αντετοκούνμπο – Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Τζεφ Μπρουκς της Αρμάνι Μιλάνο πήρε θέση πίσω από τη βασική γραμμή για την επαναφορά ωστόσο καθώς η μπάλα κυλούσε μακριά από αυτόν, ο διαιτητής σήκωσε την μπάλα. Σύμφωνα με το Άρθρο 17.3.3. των Επίσημων Κανονισμών της FIBA 2018:

– Όταν το χρονόμετρο του αγώνα δείχνει 2:00 ή λιγότερο στην λήξη της τέταρτης περιόδου και σε κάθε παράταση, σε κάθε επαναφορά, ο αμυντικός δεν πρέπει να έχει οποιοδήποτε μέρος του πάνω από την γραμμή και να παρεμβαίνει στην επαναφορά. Ο διαιτητής χρησιμοποιεί ένα προληπτικό σήμα κουνώντας το χέρι πάνω – κάτω ως προειδοποίηση για να μην υπάρξει παράβαση. Αν δεν συμμορφωθεί ο αμυντικός και υπάρξει παράβαση τότε αυτόματα χρεώνεται με τ.π.

Ο διαιτητής ορθώς έκανε ένα προληπτικό σήμα κι εν συνεχεία έδωσε την μπάλα στον Τζεφ Μπρουκς για την επαναφορά. Η μέτρηση για τα 5 δευτερόλεπτα άρχισε όταν ο παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο πήρε την μπάλα στα χέρια του, στο 1:51 για το τέλος του αγώνα. Η μπάλα δόθηκε στον Κέρτις Τζέρελς της Αρμάι Μιλάνο στο 1:50 για το τέλος, ο οποίος ντρίμπλαρε. Σύμφωνα με το άρθρο 47.2 των Επίσημων Κανονισμών της FIBA 2018.

– Ο διαιτητής σφυρίζει έπειτα από επιτυχημένη επίθεση, επιτυχημένη ελεύθερη βολή ή όταν το παιχνίδι παίζεται -η μπάλα είναι εν κινήσει.

Στο 1:48 για το τέλος του αγώνα και στα 22″ για το τέλος της επίθεσης της Αρμάνι Μιλάνο, ο διαιτητής ορθώς σφύριξε κρίνοντας απαραίτητο να σταματήσει το παιχνίδι. Σύμφωνα με το Άρθρο 4.1 που αφορά τη χρήση του Instant Replay στην EuroLeague 2018-19:

Ένα σφάλμα / δυσλειτουργία που αφορά το χρονόμετρο και δεν αρχίζει/σταματά σωστά οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα πριν ή μετά από τη στιγμή που η μπάλα είναι εν κινήσει. Οι διαιτητές θα εξετάσουν τη φάση για να αποφασίσουν μόνο: πόσος χρόνος ακριβώς πέρασε και πόσος χρόνο απομένει για το τέλος της περιόδου ή της παράτασης.

Αμέσως ακολουθώντας την κίνηση της μπάλας που πέρασε ολόκληρη από το καλάθι στα 2:01 για το τέλος, οι διαιτητές θέλησαν να επιβεβαιώσουν αν συνέβη κάποιο λάθος / δυσλειτουργία με το χρονόμετρο. Βλέποντας ξανά το replay, οι διαιτητές ήταν σε θέσ να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε λάθος / δυσλειτουργία. Το παιχνίδι ορθώς συνεχίστηκε με την επαναφορά του Βλάντιμιρ Μίτσοφ από την πλάγια γραμμή όπου διεκόπη προσωρινά το παιχνίδι στο 1:48 για το τέλος του αγώνα και στα 22″ για το φινάλε της επίθεσης της Αρμάνι Μιλάνο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …