Άνοιξε ο ασκός

ref1

Άργησαν (σιγά μην δεν αργούσαν), αλλά τελικά φάνηκαν συνεπείς οι παράγοντες της ΕΟΚ, που εξόφλησαν τους διαιτητές! Ήταν 27 Νοεμβρίου όταν μπήκε η πρώτη δόση στους λογαριασμούς των 12 κι ήταν χθες Πέμπτη, που έγινε η εξόφληση. Οι 12 «τρελοί» και συνάμα πρωτοπόροι, πήραν τα χρήματά τους μέχρι… σεντ, αψηφώντας τις όποιες απειλές, δείχνοντας ότι η αξιοπρέπεια είναι οδηγός τους. Οι υπόλοιποι;

Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν υπάρχουν μαζικές προσφυγές και το γιατί είναι αντιληπτό. Το καταλαβαίνουμε, έστω κι αν διαφωνούμε. Το ότι δεν υπάρχουν μαζικές προσφυγές, δεν σημαίνει ότι ο… εφιάλτης έληξε με την πληρωμή των 12. Άλλοι τέσσερις κινούνται νομικά για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Πρόκειται για δύο διαιτητές από τη Λάρισα, έναν από τη Θεσσαλονίκη κι έναν από την Αθήνα, οι οποίοι αποφάσισαν να μην περιμένουν τους συνδέσμους τους να κινηθούν κι από μόνοι τους διεκδικούν (και θα τα πάρουν) τα οφειλόμενα, πριν αυτά παραγραφούν.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΕΟΚ δεν θέλει να πάει η υπόθεση στα δικαστήρια, γι’ αυτό και θα υποχρεωθεί να τους εξοφλήσει. Είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος και μάλλον δεν θα δυσκολευτούν. Κι όπως γράψαμε πιο πάνω, η πρόοδος δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε, καθώς ο μεγάλος όγκος των διαιτητών μένει (για την ώρα) αδρανής, όμως ο Πανταζής παρέσυρε άλλους 11 και στην πρώτη 12άδα έρχονται να προστεθούν άλλοι τέσσερις.

Στην ΕΟΚ τρέμουν στην ιδέα ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και πως θα υπάρχουν κι άλλοι που θα βαδίσουν αυτό το μονοπάτι. Τρέμουν γιατί δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν μεγαλύτερα κομμάτια διεκδικήσεων, τρέμουν γιατί γνωρίζουν ότι είναι δρόμος χωρίς γυρισμό, καθώς αν πολλαπλασιαστούν οι «γκρίζοι» που ζητούν τα χρήματά τους, δεν θα ξέρουν από πού να φύγουν… Μην ξεχνάτε ότι το σύνολο των οφειλών ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ!

Αλήθεια, η ΟΔΚΕ κι οι Σύνδεσμοι θα πάρουν θέση για το θέμα, ή δεν τους αφορά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…