Κεντρική NBA Άνετος “περίπατος” για τους Μπακς του εορτάζοντα Γιάννη! (vid)

Άνετος “περίπατος” για τους Μπακς του εορτάζοντα Γιάννη! (vid)

giannis antetokounmpo

Ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σίγουρα δεν επιθυμούσε δυσάρεστες εκπλήξεις και αρνητικά αποτελέσματα. Το θέλημα του Έλληνα σούπερ-σταρ έγινε πραγματικότητα, με τους Μιλγουόκι Μπακς να σαρώνουν τους Ντιτρόιτ Πίστονς με 115-92 και να βελτιώνουν το ρεκόρ τους στο 16-7, λίγο πριν ριχθούν σε ένα πρόγραμμα-“φωτιά”, καθώς θα αγωνιστούν εναντίον των Ράπτορς και των Γουόριορς στο υπόλοιπο της εβδομάδας!

Έτσι λοιπόν, το Μιλγουόκι βελτίωσε το εντός έδρας ρεκόρ του στο 12-2 και παρέμεινε στη θέση της Ανατολής, με την “ανάσα” των Σίξερς να γίνεται αισθητή πάνω τους. Από την άλλη, το Ντιτρόιτ έπεσε στο 13-9 αλλά εξακολουθεί να φιγουράρει στην πρώτη 5άδα της Ανατολικής Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 4ο παιχνίδι εντός των τελευταίων 6 ημερών για την ομάδα της “Motor City” ενώ οι Μπακς προέρχονταν από ρεπό 4 ημερών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βέβαια, δεν ήταν κι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο παιχνίδι αυτό. Ο “Greek freak” έμεινε στους 15 πόντους με 6/12 σουτ και 3/4 βολές, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επιθετική του συγκομιδή για φέτος. Ακόμη, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ ενώ υπέπεσε σε 5 λάθη αλλά και σε 4 φάουλ, όλα αυτά σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Οι συμπαίκτες του, όμως, ανέλαβαν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του φορτίου και τα πήγαν περίφημα. Με τον Γιάννη σε μέτρια, για τα στάνταρ του, κατάσταση και με τον Κρις Μίντλετον εκτός δράσης, ο Έρικ Μπλέντσο ήταν η πρώτη “μούρη” των “ελαφιών”, με 27 πόντους, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα αλλά και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (10/17 σουτ)!

Ο Μπλέντσο ήταν αποτελεσματικός στο μισό γήπεδο αλλά και στο τρανζίσιον, με drives από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά. Το πρώτο του βήμα ήταν ασταμάτητο, επιδείκνυε διαφορετικά είδη τελειωμάτων (euro-step, floaters) ενώ, το μακρινό σουτ αποτέλεσε κομμάτι του παιχνιδιού του (2/6 τρίποντα).

Τα highlights του Μπλέντσο

Οι Μπακς είχαν ακόμη 4 διψήφιους σκόρερ, 14/41 τρίποντα, με τον κόουτς των Πίστονς, Ντουέιν Κέισι να τονίζει τη σημασία αυτών ενώ πήγαιναν με άνεση στη γραμμή των βολών (25/30 προσπάθειες, 13/19 οι Πίστονς).

Το χρονικό σημείο που κρίθηκε το ματς ήταν η 3η περίοδος, εκεί όπου οι Μπακς άνοιξαν το παιχνίδι και με σερί 19-4 “εκτόξευσαν” τη διαφορά στους 26 πόντους (75-49).

Για τους Πίστονς, ο Μπλέικ Γκρίφιν κράταγε σχεδόν μόνος του, με 31 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …