Κεντρική NBA 47 πόντοι για τον εξωφρενικό, Τζέιμς Χάρντεν! (vid)
NBA

47 πόντοι για τον εξωφρενικό, Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

james harden houston

Ο Τζέιμς Χάρντεν πήρε εξ ολοκλήρου τους Χιούστον Ρόκετς στις πλάτες του, σε μια βραδιά που σχεδόν κανείς εκ των συμπαικτών δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων επιθετικά. Με τον “Beard” να φθάνει σε επικά επίπεδα απόδοσης και με την άμυνα να τα πηγαίνει περίφημα, οι “ρουκέτες” επιβλήθηκαν των Γιούτα Τζαζ με 102-97 και πέτυχαν την σερί νίκη τους, με την “ανάβαση” προς τα υψηλότερα στρώματα της Δυτικής Περιφέρειας να έχει ήδη ξεκινήσει!

https://twitter.com/SportsCenter/status/1074873100783808512

Ειδικότερα, ο Χάρντεν “μάγεψε” ξανά, με 47 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα αλλά και 5 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής, παίρνοντας πάνω του το συντριπτικό ποσοστό των επιθέσεων του Χιούστον! Ο περσινός MVP είχε 10/19 δίποντα, 4/12 τρίποντα και 15/16 βολές, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας “τιτάνας” του 1-on-1 παιχνιδιού, ο κορυφαίος του πλανήτη στο να εκμαιεύει φάουλ κοντά και μακριά από το καλάθι αλλά και ένας “μάγος” στο να επιτίθεται από τον αριστερό και τον κεντρικό διάδρομο.

Παρότι οι περισσότερες ομάδες του δίνουν τον δεξιό διάδρομο, ώστε να τον στείλουν στο κακό του χέρι, ο Χάρντεν δεν πτοείται και συνήθως παίρνει αυτό που θέλει. Αν προστεθεί στο “μείγμα” το απίθανο step-back του, καθώς και το “βασανιστήριο” των jab-steps και των συνεχών ντριμπλών του, τότε ίσως γίνεται κατανοητός ο μπελάς στον οποίο μπαίνει η αντίπαλη άμυνα.

Ως highlight της αναμέτρησης οφείλει να οριστεί το κάρφωμα με το δεξί χέρι στα μούτρα του Ρούντι Γκομπέρ, το οποίο έφθασε στη 2η θέση του top-10 αλλά και το clutch τρίποντο με 13.3” για το τέλος, το οποίο “καθάρισε” την παρτίδα.

Ο Χάρντεν, λοιπόν, είναι ο πρώτος σκόρερ του NBA με 31.5 πόντους ανά αγώνα ενώ υπενθυμίζεται ότι η κορυφαία σχετική επίδοση στην ιστορία των Ρόκετς είναι αυτή του Μόουζες Μαλόουν από τη σεζόν 1981-82, με 31.2 πόντους! Αυτή ήταν η 6η φετινή του 40άρα κι οι μέσοι όροι του μέσα στον Δεκέμβριο έχουν ξεφύγει τελείως: 33.4 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ, 6.9 ασίστ, 49.1% στα σουτ εντός πεδιάς, 39% στο τρίποντο και 88.2% στις βολές έχει γράψει το “κοντέρ” εντός του τρέχοντος μήνα, με 10 εύστοχα σουτ σε κάθε ματς, 4 εύστοχα τρίποντα και 9.4 εύστοχες βολές!

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=Osec_8cDbDE

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…