Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Ζιάγκος: “Να χτίσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα”

Ζιάγκος: “Να χτίσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα”

rethymno cretan kings Ziagkos 10

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ρεθύμνου έκανε ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Ο 42χρονος κόουτς δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος για την μετακίνηση του στην ομάδα της Κρήτης, ενώ τόνισε πως θέλει η ομάδα του να χτίσει προσωπικότητα και να είναι μαχητική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας για την τιμή και την εμπιστοσύνη να αναθέσει σε εμένα αυτό το δύσκολο έργο, σε μία ιδιαίτερη και ασυνήθιστη συνθήκη για αυτόν τον σύλλογο. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που έκανε δεκτή την επιθυμία μου να λύσω το συμβόλαιο για να αποδεχθώ την πρόταση του Ρέθυμνο Cretan Kings.

Όπως είπα η ομάδα δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται στην τελευταία θέση έπειτα από 6 αγωνιστικές. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις επειδή δεν μπορούν να αλλάξουν όλοι, συνήθως το “μάρμαρο” το πληρώνει ο προπονητής. Αντικαθιστώ έναν προπονητή νέας γενιάς, τον Σταύρο Μυκονιάτη και στην ίδια κατηγορία βάζω και τον εαυτό μου. Έναν πολύ ταλαντούχο και ικανό προπονητή. Πάνω στη δουλειά που ξεκίνησε ο Σταύρος θα “χτίσουμε” και εμείς. Το βάρος θα πέσει στην ψυχολογία των παιδιών. Πρωταρχικοί στόχοι είναι να χτίσουμε μία ισχυρή προσωπικότητα ως ομάδα, μία πολύ δυνατή νοοτροπία μαχητικότητας και αγωνιστικότητας για να έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε και λίγο μακρύτερα από τα πολύ στενά περιθώρια που η συνθήκη μας έχει αναγκάσει αυτήν τη στιγμή να κοιτάμε. Στο τέλος του χρόνου να καταφέρουμε να κάνουμε για ακόμη μία φορά υπερήφανο τον κόσμο που αγαπάει και έχει αγκαλιάσει την ομάδα.

Νομίζω τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία η ομάδα δεν υπάρχουν. Πιο πολύ θα επικεντρωθούμε στην αμυντική μας συμπεριφορά και στον ψυχολογικό τομέα και να αξιοποιήσουμε αυτό το παιχνίδι ως την αρχή μίας σειράς παιχνιδιών που θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε αρχικά τον αυτοσεβασμό μας και μετά τον σεβασμό της υπόλοιπης μπασκετικής κοινότητας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…