Κεντρική NBA Υποκλίθηκαν οι Γουόριορς στο “θρίλερ” του Τορόντο! (vid)

Υποκλίθηκαν οι Γουόριορς στο “θρίλερ” του Τορόντο! (vid)

kawhi leonard kevin durant

Σε ένα υπέροχο παιχνίδι, το οποίο λαμβάνεται υπόψη ως preview των φετινών Τελικών, οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με 131-128 στην παράταση, εξακολουθώντας να διατηρούν το κορυφαίο ρεκόρ της λίγκας! Ελλείψει των Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν, ο Κέβιν Ντουράντ επιδόθηκε σε ένα ανεπανάληπτο σόου, δίχως θετικό αντίκτυπο, με τους πρωταθλητές να χάνουν από τους Καναδούς για πρώτη φορά μετά από τον Μάρτιο του 2014 (8 σερί ματς)!

Συγκεκριμένα, ο “KD” σκόραρε 51 πόντους με 14/24 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 11/12 βολές, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοσή του με τη φανέλα των Γουόριορς ενώ, είναι η 1η φορά στην καριέρα του που σκοράρει +40 πόντους σε 3 σερί ματς! Η λίστα με τους πιο πλήρεις σκόρερ όλων των εποχών περιλαμβάνει σίγουρα το όνομά του, με πιο σπουδαίο highlight το απίθανο τρίποντο που σημείωσε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, χάρη στο οποίο έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο! Μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα, βέβαια, είχε πετύχει ακόμα μία απίθανη “βόμβα”, μειώνοντας τη διαφορά στους 3 (119-116).

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Ντουράντ σκόραρε 18 πόντους εντός της 3ης περιόδου, 13 εκ των οποίων ήταν συνεχόμενοι!

Οι Ράπτορς πέτυχαν την 7η συνεχόμενη νίκη τους, με τον Καουάι Λέοναρντ στο “τιμόνι” του οδηγού. Ο “The Klaw” πέτυχε 37 πόντους με 14/24 σουτ σε 44 λεπτά συμμετοχής ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Ο Πασκάλ Σιάκαμ είχε ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους (8/10 σουτ, 7/8 βολές), με τη βελτίωσή του να φαντάζει ραγδαία σχεδόν σε κάθε τομέα του παιχνιδιού ενώ ο Σερτζ Ιμπάκα σταμάτησε στους 20 πόντους, Τέλος, ο Κάιλ Λάουρι πλησίασε στο τριπλ-νταμπλ (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 12 ασίστ).

Το Τορόντο είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με διψήφιες διαφορές σε πολλές περιπτώσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 38-25 στην 1η περίοδο, με τον Λέοναρντ να ευστοχεί στα πρώτα 6 σουτ του και να φθάνει νωρίς τους 13 πόντους ενώ το Τορόντο είχε συνολικά 16/22 σουτ! Ντουράντ και Τόμπσον, όμως, σκόραραν 17 πόντους μαζί στη 2η περίοδο και μείωσαν σε 67-58 με τη λήξη του ημιχρόνου, παρά το ότι ο Λέοναρντ συνέχιζε ζεστός.

Η “μαγεία” του Ντουράντ ήταν ο απόλυτος πόλος έλξης της 3ης περιόδου ενώ, οι Γουόριορς γύρισαν το ματς στο τέλος της κανονικής διάρκειας, χάρη στις ηρωικές πράξεις του “KD”! Αξίζει να γίνει λόγος και για τον Γιόνας Γερέμπκο, ο οποίος σταμάτησε στους 20 πόντους (8/15 σουτ), 16 εκ των οποίων σημειώθηκαν στην 4η περίοδο και την παράταση! Στον έξτρα χρόνο, όμως, το Γκόλντεν Στέιτ δεν είχε σταθερή απόδοση, με συνέπεια να μένει πίσω στο σκορ ενώ, ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ με 22” για τη λήξη αποδείχθηκε καταδικαστικό.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…