Κεντρική NBA Το τρομερό σύστημα του Στίβενς κι η “βόμβα” του Μόρις στην εκπνοή! (vid)
NBA

Το τρομερό σύστημα του Στίβενς κι η “βόμβα” του Μόρις στην εκπνοή! (vid)

marcus morris

Ο Μπραντ Στίβενς έχει τερματίσει τα όρια της εφευρετικότητας, με τα συστήματα που σχεδιάζει μετά από τάιμ-άουτ να χαρακτηρίζονται από αριστοτεχνική ακρίβεια στη λεπτομέρεια! Ο πολυμήχανος κόουτς των Μπόστον Σέλτικς έπρεπε να σκαρφιστεί κάποιο “κόλπο”, ώστε οι παίκτες του να βρουν αμαρκάριστο τρίποντο στην τελευταία φάση του αγώνα εναντίον των Φοίνιξ Σανς. Είναι σχεδόν περιττό να αναφερθεί ότι τα πάντα λειτούργησαν ρολόι…

Συγκεκριμένα, οι Σέλτικς είχαν “σβήσει” τη διαφορά των 22 πόντων, με την οποία έχαναν από το Φοίνιξ. Οι Σανς, όμως, είχαν ακόμα το προβάδισμα με 100-97, 6.1” πριν από το τέλος, με τους “κέλτες” να έχουν επαναφορά από το πλάι. Ο Στίβενς, λοιπόν, αποφάσισε να τραβήξει έναν από τους δεκάδες άσους που έχει στο μανίκι του.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο άσος ονομαζόταν “X High“, δηλαδή το όνομα του συστήματος, το οποίο διέταξε ο Στίβενς. Βάσει αυτού, ο πλέι-μείκερ, στην προκειμένη περίπτωση ο Κάιρι Έρβινγκ, βρίσκεται πίσω από το κέντρο και παίρνει φόρα από εκεί. Ο Μάρκους Μόρις βγαίνει στην κορυφή για να πάρει την μπάλα και με δεδομένο ότι ο “Uncle Drew” έρχεται φουριόζος από πίσω, αυτό προσκαλεί τους Σανς να υποπέσουν σε λάθος, δίνοντας έξτρα βοήθεια στο μαρκάρισμά του!

Με το που συνέβη αυτό, ήταν φυσικό επακόλουθο να μείνει ξεμαρκάριστος ο Μόρις. Κάπως έτσι, ο φόργουορντ των Σέλτικς πήρε την πάσα από τον Έρβινγκ, σηκώθηκε για 3 και ισοφάρισε σε 100-100, στέλνοντας το ματς στην παράταση! Στον έξτρα χρόνο, μάλιστα, η Βοστόνη πήρε τη νίκη με 116-109, ολοκληρώνοντας το “έργο” της ανατροπής!

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σύστημα (ή παραλλαγές αυτού) κάνει την εμφάνισή του στο τέλος των αγώνων (end of game situations), όταν η ομάδα χρειάζεται άμεσα σκορ. Ο Αϊζέια Τόμας ήταν αυτός που βρισκόταν στον ρόλο του γκαρντ, ο οποίος έκανε σπριντ πίσω από το κέντρο και “αναστάτωνε” την άμυνα, με τον Στίβενς να έχει καταπληκτικά αποτελέσματα μέχρι και σήμερα.

Δείτε την καταπληκτική φάση των Σέλτικς

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1060753192965812224

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…