Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Το σχόλιο του Μπλατ για τον χρόνο συμμετοχής του Μάντζαρη

Το σχόλιο του Μπλατ για τον χρόνο συμμετοχής του Μάντζαρη

blatt davied

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέλυσε τους λόγους που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο “Νίκος Γκάλης”, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague. Ο προπονητής των Πειραιωτών ρωτήθηκε, μάλιστα, για τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του Βαγγέλη Μάντζαρη.

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοί μας έπαιξαν πολύ καλύτερα από εμάς. Δεν θα κερδίσεις πολλά παιχνίδια, όταν χάνεις 20 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα για να του δίνεις δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Όταν δεν παίρνεις τα αμυντικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις και να παίξεις, όπως θέλουμε εμείς. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα”, τόνισε αρχικά ο Μπλατ.

Για το γεγονός ότι οι γκαρντ του Ολυμπιακού δεν σκόραραν πολλούς πόντους: “Οι αντίπαλοι γκαρντ έπαιξαν καλύτερα και υπερίσχυαν. Δεν έχω κάποια περαιτέρω εξήγηση. Το σχόλιο ή η ερώτησή σας είναι  αληθές Ήταν ένα σημαντικό στοιχείο του αγώνα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο”.

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: “Ισως έπρεπε να παίξει περισσότερο”.

Για το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες της ομάδας του αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε ντέρμπι: “Είναι ένας παράγοντας. Ένας τρόπος να αντισταθμίσεις είναι να είσαι καλός στα αμυντκά ριμπάουντ και να μην κάνεις λάθη. Δεν τα καταφέραμε. Αυτά τα ματς πρέπει να τα ζήσουν οι παίκτες μας για να εξελιχθούν. Στο πρώτο ημίχρονο παρά την ατμόσφαιρα δείξαμε την ποιότητα και σταθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν τα καταφέραμε, γιατί δεν κάναμε καλά τα απλά πράγματα. Δεν πήραμε τα αμυντικά ριμπάουντ και χάναμε την μπάλα.

Για το τι προλαβαίνει να αλλάξει η ομάδα του για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, για την 6η αγωνιστική της Basket League: “Πρώτα από όλα προηγούνται άλλα ματς,. Πρέπει να σκεφτώ πώς θα προσεγγίσουμε αυτά τα ματς. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μεγάλη σημασία για το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε τα άλλα παιχνίδια”.

Για την εξέλιξη του μπάσκετ: “Οι ομάδες προσπαθούν να αυξήσουν τον ρυθμό των αγώνων. Σίγουρα ξέρω πως αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς, αλλά όταν χάνεις 20 ριμπάουντ, δεν μπορείς να σκοράρεις γιατί δεν έχεις την μπάλα. Ο μεγάλος Τσαρλς Μπάρκλεϊ, όταν δεν έχεις την μπάλα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις συνεντεύξεις Τύπου στην Ελλάδα. Γίνονται πολλές ερωτήσεις. Σε άλλα μέρη δεν γίνονται καθόλου και δείχνουν σαν να μην ενδιαφέρονται. Χαίρομαι για αυτό, παρότι δεν  έχω καλή διάθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…