Κεντρική Basket League Άρης Το αίτημα του ΠΑΟΚ, η αντίδραση του Άρη και η… διαφορετική αντιμετώπιση

Το αίτημα του ΠΑΟΚ, η αντίδραση του Άρη και η… διαφορετική αντιμετώπιση

papageorgiou goulielmos 2

Η σεζόν είναι ακόμη στο ξεκίνημά της, όμως υπάρχουν διάφορα θέματα που “μαζεύονται” και για τα οποία ο Άρης έχει παράπονα από αρμόδια όργανα. Αρχικά υπήρχε το ζήτημα της διαιτησίας που προβλημάτισε έντονα την διοίκηση της ΚΑΕ. Μετέπειτα υπήρξε το θέμα του τηλεοπτικού, με την πλευρά του Άρη να ενημερώνεται πως θα υπάρχει μια τεράστια μείωση στα έσοδα σε σχέση με το ποσό που έλαβε πέρυσι (2017-18), με κύριο κριτήριο την αγωνιστική θέση (της σεζόν 2017-18) και να μην… υπολογίζεται πως οι “κίτρινοι” την περασμένη περίοδο ήταν δεύτεροι στα εισιτήρια αλλά και το γεγονός πως ο σύλλογος έχει ένα μεγάλο brand name.

Πλέον έρχεται να “προστεθεί” και ένα τρίτο ζήτημα που… δεν αρέσει καθόλου στα στελέχη του Άρη. Έχουμε και λέμε… Ο Δημήτρης Γουλιέλμος σε επαφή του με τον Γιώργο Κονδύλη, είχε ζητήσει να αλλάξει η μέρα του αγώνα με τον Κολοσσό και αντί για Σάββατο (10/11), να γίνει Κυριακή (11/11) αφού η αποστολή των “κιτρίνων” θα επέστρεφε την Πέμπτη (8/11) μετά από ένα δύσκολο ταξίδι από το ματς με την Κατάγια. Η πλευρά του Κολοσσού αρνήθηκε να “πάει” μια μέρα πίσω το παιχνίδι και από τον ΕΣΑΚΕ ενημέρωσαν τον Γουλιέλμο πως βάσει άρθρου και από την στιγμή που οι Ροδίτες δεν συμφωνούν στο αίτημα του Άρη αλλά και επειδή μεσολαβούν 48 ώρες από την τέλεση του τελευταίου αγώνα μέχρι τον επόμενο (δηλαδή του ματς με την Κατάγια, με αυτό απέναντι στον Κολοσσό), δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής μέρας του παιχνιδιού.

Ο Άρης αναγκαστικά αυτό το δέχτηκε, δίχως από τον ΕΣΑΚΕ να του δώσουν το περιθώριο για κάποια περαιτέρω αντίδραση. Πάμε και στο τι έγινε τις τελευταίες μέρες… Στις 24/11 ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Άρη για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο “Δικέφαλος” ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ να αλλάξει η μέρα του ντέρμπι και αντί για Σάββατο (24/11) να “πάει” την Κυριακή (25/11) καθώς την Πέμπτη (22/11) η αποστολή θα γυρίσει από την Τενερίφη (στους “ασπρόμαυρους” κάνουν λόγο για δύσκολο ταξίδι από την Τενερίφη), όπου την Τετάρτη (21/11) θα γίνει ο εκτός έδρας ο αγώνας με την ισπανική ομάδα για το Champions League.

Οι “κίτρινοι” έχοντας ακούσει το “όχι” σε παρόμοιο αίτημα που έκαναν για αλλαγή της μέρας του ματς με αντίπαλο τον Κολοσσό και από την στιγμή που υπάρχουν ίδια δεδομένα για τον ΠΑΟΚ, δηλαδή μεσολαβούν 48 ώρες από την τέλεση του τελευταίου παιχνιδιού των “ασπρόμαυρων” μέχρι τον αγώνα με τον Άρη, αρνήθηκαν στο αίτημα του “Δικεφάλου” για αλλαγή μέρας του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έστειλε σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ ζητώντας το θέμα της πιθανής αλλαγής της ημερομηνίας του ντέρμπι να “πάει” στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και εκεί να αποφασιστεί τι θα γίνει. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Άρη… Από την στιγμή που δεν του δόθηκε το περιθώριο από τον ΕΣΑΚΕ να “κυνηγήσει” το αίτημά του για αλλαγή μέρας του αγώνα με τον Κολοσσό, αντίστοιχα δεν επιθυμεί ο ΠΑΟΚ να “κυνηγήσει” το αίτημά του προκειμένου να αλλάξει η μέρα του ντέρμπι.

Με λίγα λόγια, στους “κίτρινους” είναι δυσαρεστημένοι με τον ΕΣΑΚΕ καθώς θεωρούν πως υπάρχει ξεκάθαρα διαφορετική αντιμετώπιση στα αιτήματα των δύο ομάδων, δηλαδή αυτού που είχε ζητήσει ο Άρης για το ματς με τον Κολοσσό και αυτού που ζήτησε ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Η στάση από πλευράς ΕΣΑΚΕ δημιουργεί δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο των “κιτρίνων”, με το συγκεκριμένο θέμα του αιτήματος του “Δικεφάλου” να είναι καθορισμένο να συζητηθεί την Πέμπτη στη Λίγκα.

Κι όλα αυτά “έρχονται” να προστεθούν λίγο διάστημα μετά τα όσα έγιναν για το τηλεοπτικό που προκάλεσαν (και προκαλούν ακόμη) μεγάλο εκνευρισμό στην ΚΑΕ… Σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΠΑΟΚ για αλλαγή της μέρας του αγώνα με τον Άρη, επικαλούμενος το ταξίδι από την Τενερίφη, να σημειωθεί πως η ποδοσφαιρική ομάδα του “Δικεφάλου” στις 24/11 θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Ξάνθη, την ημερομηνία δηλαδή που έχει καθοριστεί να γίνει το ντέρμπι του μπάσκετ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…