Τι ματσάρα είδαμε!

oly real2

Γιώργος Κογκα λίδηςΑν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να… «διαλέξει» καλύτερο αντίπαλο για να κάνει την κορυφαία φετινή του εμφάνιση. Η Ρεάλ όχι μόνο ήρθε αήττητη, αλλά «χτύπησε» με λύσσα (και γιατί να μην τα κάνει;) το παιχνίδι, με τον Λάσο να βάζει τον Ρούντι ως το τέλος, παρότι –μετά από μια άτσαλη πτώση στο παρκέ- έπαιξε κουτσαίνοντας.

Η νίκη είναι το ζητούμενο, όμως πριν ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα ας σκεφτούμε: Τι ματσάρα είδαμε; Απίστευτη αναμέτρηση, διαφήμιση του μπάσκετ, απολαυστική από την αρχή ως το τέλος. Βροχή τα τρίποντα, εξαιρετικής ομορφιάς μονομαχίες, προσωπικότητες εκατέρωθεν, αγωνία, σασπένς ως το τέλος. Ένα ματς που τα είχε όλα.

Ο Ολυμπιακός είχε για πρώτη φορά όλα (πλην Τουπάν) τα γκαρντ ενεργά. Συγκλονιστικός Σπανούλης, ανεβασμένος Στρέλνιεκς, θετικότατος Μάντζαρης κι ο MVP της βραδιάς, ο Γκος, να υπογράφει με την ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών στο τέλος τη νίκη. Με 58 πόντους από τους «κοντούς», οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβούνται κανέναν. Ζητούμενο να σταθεροποιηθεί η απόδοση της γραμμής των περιφερειακών, αν όχι σε αυτά τα ύψη, σε μια καλή συγκομιδή.

Αν δεν υπήρχε ο φοβερός και τρομερός Γκος, ο Μιλουτίνοφ θα ήταν ο πολυτιμότερος. Στις παρυφές του «νταμπλ νταμπλ» (8 πόντοι, 9 ριμπάουντ), έκανε απίστευτη δουλειά στην άμυνα, «εξαφάνισε» τον Ταβάρες, αλλά παράλληλα έκοψε τη φόρα των Ισπανών να ορμάνε στο «ερυθρόλευκο» καλάθι.

Ο ΛεΝτέι ήταν για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ουσιαστικός (και διψήφιος) και πλέον… υπάρχει στον χάρτη, αρχίζει και αποτελεί υπολογίσιμη (κι ασύμμετρη) απειλή.

Ο Ολυμπιακός έκανε ανεπανάληπτο πρώτο ημίχρονο, με 8/13 τρίποντα (61%), με τους Σπανούλη (4/4) και Γκος (2/2) να μην χάνουν σουτ από την περίμετρο, ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (23-14). Όχι πως οι Ισπανοί πήγαν πίσω (8/19 τρίποντα, ήτοι 42%), προσφέροντας από κοινού χορταστικό θέαμα.

Μπορεί να ακουστεί ουτοπικό, όμως το μπάσκετ δεν είναι μόνο νίκη και ήττα. Είναι πάνω και πρώτα απ’ όλα θέαμα κι αγώνες σαν αυτόν φέρνουν κόσμο στα γήπεδα. Άλλωστε παραδοσιακά οι άμυνες έφερναν νίκες κι οι επιθέσεις έκοβαν εισιτήρια.

Όσο για την αξία της νίκης, είναι ανεκτίμητη, καθώς από εδώ και πέρα το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» στρώνει και το θετικό πρόσημο (ειδικά μετά από δύο εντός έδρας ήττες) που συνοδεύει τον Ολυμπιακό σηματοδοτεί εξαιρετική επίδοση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Άρης – Κολοσσός 60-69

Με ηγέτη τον Μπραΐκοβιτς, ο Κολοσσός «λύγισε» τον Άρη. Ο Κολοσσός Ρόδου έχοντας στη θέση τ…