Κεντρική NBA Θύμα έκπληξης το Μιλγουόκι του εξαιρετικού Γιάννη (vids)

Θύμα έκπληξης το Μιλγουόκι του εξαιρετικού Γιάννη (vids)

giannis bucks grizzlies

Οι Μιλγουόκι Μπακς “προσγειώθηκαν” απότομα στην έδρα τους, με το Μέμφις να φθάνει σε μια σπουδαία νίκη, παίζοντας στο δικό του στυλ παιχνιδιού. Οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν στα σημεία των “ελαφιών” με 116-113, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 8-5 και επαυξάνοντας την απρόσμενη κι εξαιρετική φετινή τους πορεία. Από την άλλη, οι Μπακς έπεσαν στο 10-4 αλλά παραμένουν στη 2η θέση της Ανατολής, 2 νίκες πάνω από τους “διώκτες” τους.

Το σερί 6 εντός έδρας νικών διαλύθηκε, εξαιτίας της απόδοσης του δυναμικού διδύμου του Μέμφις. Ο λόγος γίνεται, βέβαια, για τους Μαρκ Γκασόλ και Μάικ Κόνλεϊ, με τον Ισπανό σταρ να έχει 29 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4/6 δίποντα κι 6/12 τρίποντα (!) σε 37 λεπτά συμμετοχής, εντυπωσιάζοντας με το μέσα-έξω παιχνίδι του.

Από την άλλη, ο Κόνλεϊ σταμάτησε στους 26 πόντους με 9/16 σουτ και 4/4 βολές, όντας ο κινητήριος μοχλός του Μέμφις στις clutch στιγμές του ματς. Συγκεκριμένα, πέτυχε το τρίποντο που έκανε το σκορ 106-99 με σχεδόν 3 λεπτά για το τέλος, έβαλε το δεξί floater για το 111-104 με 1:34 για τη λήξη ενώ ευστόχησε στο πιο κρίσιμο σουτ με 26” να απομένουν, διαμορφώνοντας το 113-109.

Επίσης, αξίζει να γίνει αναφορά στον Σέλβιν Μακ, ο οποίος είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ από τον πάγκο, καθώς και στον τρομερά ταλαντούχο Τζάρεν Τζάκσον που συμπλήρωσε 13 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Από πλευράς Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο γνωστός, “ιπτάμενος” εαυτός του, κυριαρχώντας κάτω από το καλάθι. Ο Έλληνας σούπερ-σταρ σκόραρε 31 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, με 10/14 σουτ και 11/12 βολές (!), αν κι υπέπεσε σε 6 λάθη αλλά και σε 4 φάουλ.

Ο Κρις Μίντλετον ήταν, όπως τις περισσότερες φορές, ο “διόσκουρός” του με 25 πόντους ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σκόραρε 15, μαζί με 6 ριμπάουντ κι 7 ασίστ. Την ευχάριστη έκπληξη έκανε ο Πατ Κόνανγκτον με 16 πόντους κι 6 ριμπάουντ, βοηθώντας τρομερά τους Μπακς και βελτιώνοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους ενώ οι Λόπεζ και Μπρόγκντον δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι Μπακς “υπνωτίστηκαν” από το πολύ χαμηλό τέμπο που επέβαλλαν οι Γκρίζλις, μακράν η πιο αργή ομάδα στη λίγκα (30η στον τομέα του pace). Τα ποσοστά των γηπεδούχων ήταν άθλια στην 1η περίοδο (29-19 το σκορ υπέρ του Μέμφις) ενώ στη 2η, η άμυνα έσφιξε κι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 48-45 και τους Μπακς να έχουν 4/23 τρίποντα (9/35 συνολικά, ενδεικτικό της εικόνας του ματς)!

Το 3ο δωδεκάλεπτο αποτέλεσε μια μίνι-“τραγωδία”, με τους Γκρίζλις να φθάνουν στο +15 αλλά τους Μπακς να τρέχουν σερί 19-2 και να επιστρέφουν στο ματς, με παίκτη-κλειδί τον Κόνανγκτον. Το φινάλε του ματς στιγματίστηκε από την απόδοση του Μάικ Κόνλεϊ ενώ ο Μίντλετον αστόχησε σε μακρινό τρίποντο στην εκπνοή, το οποίο θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…