Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Θορθάνο: “Θα δούμε για Παπαπέτρου, το μπάσκετ δεν είναι μαθηματικά”

Θορθάνο: “Θα δούμε για Παπαπέτρου, το μπάσκετ δεν είναι μαθηματικά”

thorthano 1

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για τη Μόσχα, όπου αύριο (30/11, 19:00) θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι, για τη δέκατη αγωνιστική της Euroleague. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ακολούθησε την αποστολή, καθώς βρίσκεται στην Ισπανία κοντά στη μητέρα του που υποβάλλεται σε μια επέμβαση σήμερα (29/11) στην Βαρκελώνη και θα ταξιδέψει αργότερα για τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το τεχνικό επιτελείο του “τριφυλλιού” εκπροσώπησε ο άμεσος συνεργάτης του, Ίνιγο Θορθάνο, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου.

“Ο Παναθηναϊκός είναι οικογένεια, αλλά υπάρχει και η άλλη οικογένειά μας, οπότε έπρεπε να είναι εκεί ο Τσάβι. Αύριο το πρωί όμως θα είναι κοντά μας στη Μόσχα”, τόνισε αρχικά.

“Θα δούμε αν θα παίξει ο Παπαπέτρου. Όλοι οι άλλοι είναι καλά ευτυχώς και έτοιμοι να παίξουν. Θα δούμε τι θα γίνει με τον Ιωάννη. Πιστεύουμε πως θα είναι έτοιμος”, πρόσθεσε για την κατάσταση του Έλληνα φόργουορντ.

Για την απουσία του Σβεντ, πρόσθεσε: “Όλες οι ομάδες πολύ επικίνδυνες. Καμιά φορά λες δεν παίζει π.χ. ο Σβεντ οπότε είναι 25 πόντοι και 8 ασίστ κάτω. Αλλά δεν είναι μαθηματικά το μπάσκετ. Όλοι ξέρουν τι μπορούν να κάνουν και άλλοι παίκτες. Η Χίμκι έχει εκπληκτικό ρόστερ όπως όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα. Μπορεί ένας παίκτης που βάζει 2-3 πόντους να βάλει 12 ή 20 ή 25 , οπότε πρέπει α σκεφτόμαστε ποιοι θα είναι εκεί, όχι ποιος λείπει και να κάνουμε το καλύτερο”.

Για τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός: “Να είμαστε ο εαυτός μας! Όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ είμαστε διαφορετικοί από όταν παίζουμε εκτός. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση, να πάμε στο αμυντικό και επιθετικό ριμπάουντ. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας και μέχρι τώρα εκτός έδρας δεν είμαστε!”

Για το αν το σετ παιχνίδι θα βολέψει καλύτερα τους “πράσινους”: “Όχι δεν θα το έλεγα. Ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις καταστάσεις. Όχι μόνο στο πέντε εναντίον πέντε. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Ίσως στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων να είμαστε πιο ψύχραιμοι, πιο έξυπνοι. Όταν οι επιθέσεις εκδηλώνονται στα 12” ή στα 18” για παράδειγμα βρίσκουμε καλά σουτ. Αν τα δευτερόλεπτα αρχίσουν να κυλάνε και δεν έχουμε δημιουργήσει το πλεονέκτημα που θα θέλαμε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να βρούμε την κατάλληλη κατάσταση. Και χρειαζόμαστε τον αιφνιδιασμό, οπότε χρειαζόμαστε το αμυντικό ριμπάουντ!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 101-90 (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει μια νίκη από το Final Four Η Ρεαλ Μαδρίτης έκανε το 2-0 απέναντι στ…