Κεντρική NBA Συνετρίβησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς! (vid)

Συνετρίβησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς! (vid)

lebron lakers 2

Παρότι είχαν 9 νίκες εντός 11 παιχνιδιών κι έμοιαζαν να αποκτούν την τελική μορφή τους ως ομάδα, οι Λος Άντζελες Λέικερς “κύλισαν” ξανά. Μετά την εντός έδρας ήττα από το Ορλάντο, λοιπόν, το νεανικό crew του ΛεΜπρόν Τζέιμς “τράκαρε” με ορμή πάνω στα επιβλητικά βουνά του Κολοράντο, καθώς οι Ντένβερ Νάγκετς τους “κομμάτιασαν” με σκορ 117-85!

Πρόκειται για την πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των “σβώλων” εναντίον της πιο επιτυχημένης και δημοφιλούς ομάδας στην ιστορία του NBA, ξεπερνώντας τη νίκη με 29 πόντους από το 1993.

Η τρομερά βελτιωμένη άμυνα του Ντένβερ φέτος έκανε ξανά την εμφάνισή της, περιορίζοντας τους Λέικερς σε ποσοστό εντός πεδιάς της τάξεως του 39.1% ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μονάχα 5/35 τρίποντα, τη χειρότερη συγκομιδή τους πίσω από τα 7.25 σε ματς που σούταραν τουλάχιστον 30 φορές από το τρίποντο, σύμφωνα με το ESPN!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Νάγκετς έχουν την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής με 103.2 πόντους ανά 100 κατοχές παθητικό σε κάθε ματς! Σε σχέση με την περσινή επίδοση, όπου οι Νάγκετς βρίσκονταν 20 θέσεις πιο κάτω, η βελτίωση φαντάζει ονειρώδης, με τον κόουτς, Μάικ Μαλόουν, να αναφέρει μετά το τέλος του ματς ότι η ταυτότητα της ομάδας είναι καθαρά αμυντική πλέον.

Σημείο-“κλειδί” στον διαχωρισμό των δύο ομάδων στο σκορ αποτέλεσε η 3η περίοδος, με τους γηπεδούχους να “τρέχουν” επιμέρους σερί 31-21 και να ξεφεύγουν με διαφορές που προσέγγιζαν τους 20 πόντους ενώ δεν άφησαν ποτέ το πόδι από το “γκάζι” ως και τα τελευταία λεπτά. Κάπως έτσι, το συνολικό σκορ του δευτέρου ημιχρόνου κυμάνθηκε στο 59-35!

Τζαμάλ Μάρεϊ, Πολ Μίλσαπ και Μαλίκ Μπίσλι ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ των νικητών με 20 πόντους έκαστος ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς έφθασε τους 14 πόντους, μαζί με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από την άλλη, ο Κάιλ Κόυζμα ήταν ο μόνος διασωθείς με 21 πόντους ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ για φέτος, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …