Κεντρική NBA Στην πόρτα της εξόδου ο Καρμέλο Άντονι (κι όχι άδικα)!
NBA

Στην πόρτα της εξόδου ο Καρμέλο Άντονι (κι όχι άδικα)!

carmelo anthony

Το πείραμα των Χιούστον Ρόκετς με τον Καρμέλο Άντονι έχει αποτύχει οικτρά κι οι ιθύνοντες της ομάδας το έχουν κατανοήσει άμεσα αυτό. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος του “Melo” στην ομάδα και το συμπέρασμα ήταν ότι η αποδέσμευση του άλλοτε σούπερ-σταρ είναι απαραίτητη!

Συγκεκριμένα, η πλευρά των Ρόκετς και συγκεκριμένα ο τζένεραλ μάνατζερ, Ντάριλ Μόρεϊ, αρνείται ότι τίθεται θέμα αποχώρησης αλλά οι πηγές του εξαιρετικού ρεπόρτερ των NY Times, Μαρκ Στάιν αναφέρουν ότι οι μέρες του Άντονι στο Χιούστον είναι μετρημένες. Ο Καρμέλο, μάλιστα, απουσίασε από τα ματς κόντρα στους Σπερς και τους Πέισερς εξαιτίας υποτιθέμενης “αρρώστιας”, παρότι συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Το νεώτερο ρεπορτάζ του ESPN, μάλιστα, αναφέρει ότι πάμπολλοι παίκτες αλλά και αρκετά μέλη του προπονητικού επιτελείου των Ρόκετς θεωρούν ότι ο Άντονι έχει τελειώσει οριστικά κι ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα τους.

Η αλήθεια είναι ότι το “μείγμα” Ρόκετς-Καρμέλο φαινόταν πολύ ύποπτο εξ αρχής, ειδικά αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι οι Τρέβορ Αρίζα και Λουκ Μπα α Μούτε θυσιάστηκαν, ώστε να χωρέσει ο Άντονι στην ομάδα. Η εμμονή του “Melo” με τα σουτάκια μέσης απόστασης, η απροθυμία του να πασάρει αλλά κι η ανυπαρξία του στην άμυνα καθιστούσαν τη μετακίνηση αυτή ως ιδιαίτερα επίφοβη, αντικαθιστώντας δύο εξαιρετικούς σουτέρ και αμυντικούς με τη σημερινή version του Άντονι.

Σε 10 ματς που έχει αγωνιστεί, ο Άντονι έχει 13,4 πόντους και 5.4 ριμπάουντ ανά αγώνα. Σουτάρει μονάχα με 40.5% στα σουτ εντός πεδιάς και με 32.8% στα τρίποντα, δίχως να έχει μεταλλάξει ιδιαίτερα το αναποτελεσματικό στυλ παιχνιδιού του ενώ έχει μοιράσει συνολικά μόνο 5 ασίστ σε 294 λεπτά συμμετοχής! Κάτι τέτοιο αποδεικνύει ότι η επίθεση “παγώνει” όποτε η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του ενώ δεν διευκολύνει καθόλου την επιθετική λειτουργία, καθώς κινείται ελάχιστα χωρίς την μπάλα.

Αυτή είναι η πρώτη σεζόν της καριέρας του Άντονι, κατά την οποία έρχεται από τον πάγκο. Αν κρίνουμε από τα on/off στατιστικά του, το καλύτερο θα ήταν να μείνει… οριστικά εκεί, καθώς οι Ρόκετς είναι 15.4 πόντους ανά 100 κατοχές καλύτεροι όταν ο Καρμέλο απουσιάζει από το παρκέ!

Το συμπέρασμα φαίνεται να είναι το εξής: Οι Ρόκετς έχουν καταλάβει νωρίς το λάθος τους, κάνοντας ένα περιττό all-in το περασμένο καλοκαίρι, ώστε να προσθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο star-power στο ρόστερ τους. Η ανάγκη για πρωταθλητισμό είναι μεγάλη και το κακό φετινό ξεκίνημα (5-7) σηκώνει ανακατατάξεις, με τον Άντονι να φαίνεται πως είναι η πρώτη εξ αυτών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…