Κεντρική NBA Σπουδαίο “διπλό” μέσα στο Ντένβερ για τους Μπακς του Γιάννη! (vid)

Σπουδαίο “διπλό” μέσα στο Ντένβερ για τους Μπακς του Γιάννη! (vid)

giannis nuggets

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν, επιτέλους, να σπάσουν την κακοδαιμονία τους στο υψόμετρο του Ντένβερ, νικώντας τους Νάγκετς στην έδρα τους έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια! Τα “ελάφια” επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας με 121-114 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 10-3, σταθεροποιώντας την παρουσία τους στη 2η θέση της Ανατολής!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ, με τον σέντερ των Μπακς να παίζει “ρολόι” από το τρίποντο και να σπάει τα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, τελείωσε το ματς με 28 πόντους κι 8/13 τρίποντα (!), κάτι που αποτελεί την ισοφάριση της κορυφαίας συγκομιδής τριπόντων στην ιστορία του NBA από παίκτη με ύψος 7 ποδιών κι άνω (7-footers). Η άμυνα ήταν συνεχώς απασχολημένη πάνω του από τη στιγμή που περνούσε το κέντρο, κάτι που βοήθησε ιδιαίτερα την επιθετική λειτουργία του Μιλγουόκι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει από το “κάδρο” των πρωταγωνιστών. Ο “Greek-freak” έκανε all-around δουλειά με 22 πόντους (11/16 σουτ, 0/5 βολές), 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Πέραν των κλασικών drives προς το καλάθι σε μισό κι ανοικτό γήπεδο, ο Έλληνας σούπερ-σταρ δοκίμασε περισσότερο και με μεγαλύτερη επιτυχία το χέρι του από μέση απόσταση (εκτελέσεις όταν οι αμυντικοί έκαναν drop προς τα πίσω, turn-arounds πάνω από κοντύτερους παίκτες) ενώ εκμεταλλεύτηκε τη βαρύτητα του παιχνιδιού του, ώστε να “τραβά” τους αντιπάλους και να “σπάει” την μπάλα στους ελεύθερους συμπαίκτες.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Μπακς, ο Κρις Μίντλετον απέδειξε για πολλοστή φορά ότι έχει έμφυτο το ένστικτο του σκόρερ μέσα του με 21 πόντους και 8/12 σουτ, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και το πιο κρίσιμο τρίποντο του ματς (115-112 με 1:40 για το τέλος) ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σταμάτησε στους 12 πόντους, μαζί με 8 ριμπάουντ.

Από την άλλη, ο Πολ Μίλσαπ είχε την πιο εντυπωσιακή στατιστική γραμμή με 25 πόντους (5/8 τρίποντα), 8 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, ο αστέρας, Νίκολα Γιόκιτς είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 6 ασίστ ενώ η τρομερή δυάδα της περιφέρειας, Μάρεϊ και Χάρις είχε συνολικά 29 πόντους με 12/32 σουτ.

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=Mem1_WQ94mo

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…