Κεντρική NBA Σαρωτικός Γιάννης, “ήρωας” Μίντλετον, νικητές οι Μπακς! (vid)

Σαρωτικός Γιάννης, “ήρωας” Μίντλετον, νικητές οι Μπακς! (vid)

giannis middleton

Οι Μιλγουόκι Μπακς απέδειξαν και πάλι ότι είναι ιδιαίτερα σκληροί για να πεθάνουν, ενεργοποιώντας τους κατάλληλους μηχανισμούς ώστε να βγάλουν νοκ-άουτ τους Σικάγο Μπουλς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Και μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να ήταν το απόλυτο επίκεντρο των “ελαφιών”, με νούμερα βγαλμένα από το NBA 2K αλλά ο Κρις Μίντλετον ήταν αυτός που “έσκισε” το διχτάκι όταν η μπάλα “ζεμάταγε”.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1067984260970291201

Με αυτό το τρίποντο του Μίντλετον, 5.2” πριν από το τέλος, οι Μπακς επικράτησαν των Μπουλς με 116-113 και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 15-6 (11-2 εντός έδρας), έχοντας αγκαλιάσει σφικτά εδώ και πολλές μέρες τη 2η θέση της Ανατολής. Αυτή ήταν η 2η φετινή νίκη τους επί των “ταύρων” μετά τη μυθική ανατροπή που είχε λάβει χώρα πριν από 12 μέρες.

Η υπόθεση-νίκη θα ήταν κάπως “απαγορευμένη” δίχως τον παντοδύναμο Αντετοκούνμπο στο “τιμόνι” της ομάδας. Με 36 πόντους (14/21 σουτ, 8/12 βολές), 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής, ο Έλληνας σούπερ-σταρ κατέστρεψε τους Μπουλς κάτω από το καλάθι με κατά μέτωπο drives, ποσταρίσματα και παιχνίδι ένας-εναντίον-ενός, “κατάπιε” τα μις-ματς ενώ σκόραρε και δύο πολύ κρίσιμες βολές με 36” για το τέλος.

Τα highlights του Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=j6B49ZX-hWY

Ο Μίντλετον τελείωσε με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, μια stat-line που δεν μοιάζει τόσο φανταχτερή αλλά παίρνει άλλη διάσταση αν ληφθεί υπόψη το νικητήριο καλάθι που σημείωσε. Εκείνος που “έκλεψε” την παράσταση ήταν ο Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ κι 6 ασίστ κι έσπασε το ρεκόρ απόλυτης ευστοχίας από το τρίποντο σε ένα ματς στην ιστορία των Μπακς, με 6/6 “βόμβες”!

Οι Μπακς, βέβαια, ήταν κάκιστοι αμυντικά σε πολλά διαστήματα του αγώνα, ο πάγκος τους δεν είχε κι ιδιαίτερη προσφορά, πλην ίσως των Ιλιασόβα και Κόναγκτον ενώ, πραγματοποίησαν το συνηθισμένο, δυσκίνητο ξεκίνημά τους στην 1η περίοδο, εκεί όπου οι Μπουλς πήραν διψήφια διαφορά. Έχοντας 12/18 σουτ και με τον Τζαμπάρι Πάρκερ να “ζεματάει”, οι “τάυροι” προηγήθηκαν με 40-30, προτού ο Γιάννης βάλει τάξη στη 2η περίοδο και βοηθήσει το Μιλγουόκι να ισιώσει τη διαφορά.

Καθ’όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου αγώνα, το ματς παίχθηκε στα σημεία, με καμία εκ των δύο ομάδων να μην παίρνει προβάδισμα μεγαλύτερο των 6 πόντων αλλά οι Μπακς τα κατάφεραν καλύτερα στις clutch συνθήκες. Οι Μπουλς είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά το τρίποντο του Τζάστιν Χόλιντεϊ ήταν άστοχο.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…