Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Στον Πειραιά ο Σπανούλης είναι ο βασιλιάς” (vid)

“Στον Πειραιά ο Σπανούλης είναι ο βασιλιάς” (vid)

spanoulis

Ένα ακόμη ξεχωριστό ντοκιμαντέρ από τη Ευρωλίγκα με όνομα “The Journey”, στο οποίο παρουσιάζει ιστορίες από τον Ολυμπιακό, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπάγερν Μονάχου, την Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πρώτο επεισόδιο.

Για τον Ολυμπιακό σε πρώτο πλάνο είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος χαρακτηρίζεται στο βίντεο ως: “Ο βασιλιάς του Πειραιά“, ενώ στην συνέχεια εστιάζει στον Ντέιβιντ Μπλατ, με τον “ερυθρόλευκο” κόουτς να λέει:

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να έρθω στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη η απόφαση. Ήξερα τον οργανισμό για πολλά χρόνια και από την πλευρά των φιλάθλων, αλλά και από την πλευρά των ανταγωνιστών. Αμέσως είδα ότι αυτός ήταν ο οργανισμός που θα ήθελα να είμαι μέρος και θα ήθελα να εξελιχθώ. Νομίζω ότι υπάρχουν δύο σχολές προπονητών. Αυτοί που έχουν ένα σύστημα και αυτοί που το κάνουν πιο προσωπικό.

Προπονητές που ανάλογα με τις ικανότητες των παικτών τους προσαρμόζονται. Εγώ είμαι πιο κοντά στην δεύτερη σχολή. Ο προπονητής πρέπει να είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, ανθρωπολόγος, κάποιες φορές δυστυχώς πρέπει να είναι εγκληματολόγος, σίγουρα πρέπει να είναι δάσκαλος και πάνω απ’ όλα αυτά πρέπει να είναι άνθρωπος. Πρέπει να καταλαβαίνει να σέβεται και να εκτιμά τους άλλους ανθρώπους”.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …