Κεντρική NBA “Προσκύνησαν” κι οι Γουόριορς μπροστά στους Κλίπερς! (vid)
NBA

“Προσκύνησαν” κι οι Γουόριορς μπροστά στους Κλίπερς! (vid)

montrezl harrell

“Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες όλων των εποχών οπότε όταν λείπει, οι αντίπαλοι δεν πρέπει να ανησυχούν τόσο πολύ. Τα πάντα αλλάζουν χωρίς τον Στεφ”, ήταν η δήλωση του προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, υπερτονίζοντας τη σημασία της απουσίας του Στεφ Κάρι.

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκαν κάθε πιθανή συνθήκη και συνέχισαν τη φετινή, εξαιρετική πορεία τους, νικώντας τους πρωταθλητές στην παράταση με 121-116! Το εντός έδρας ρεκόρ τους βελτιώθηκε στο 6-1, με τον Λου Γουίλιαμς να έχει ξανά ρόλο ήρωα, περίπου όπως και στη νίκη εναντίον του Μιλγουόκι.

Συγκεκριμένα, ο μικρόσωμος, μα γεμάτος αυτοπεποίθηση, γκαρντ σκόραρε 25 πόντους με 5/18 σουτ κι 14/14 βολές. Τα ποσοστά του φαντάζουν άθλια αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέτυχε ολομόναχος τους 10 τελευταίους πόντους της ομάδας του στην παράταση, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι “μαχητής” των clutch στιγμών!

Ο τομέας, όμως, που οι Κλίπερς έκαναν τη διαφορά ήταν μέσα στη ρακέτα, έχοντας 62 πόντους μέσα στο “ζωγραφιστό”, έναντι μόνο 36 των “πολεμιστών”. Ο Μοντρέζλ Χάρελ έκανε και πάλι τη διαφορά με το απίστευτο motor στο παιχνίδι του, τελειώνοντας με 23 πόντους (10/13 σουτ), 8 ριμπάουντ και 4 τάπες ενώ ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έδειξε ότι έχει σπουδαία all-around προοπτική με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την άλλη, οι Γουόριορς, οι οποίοι χρειάστηκαν σερί 11-0 στο τέλος της κανονικής διάρκειας για να στείλουν το ματς στην παράταση, είχαν ως μοναδικούς πρωταγωνιστές τους Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον. Οι δύο σούπερ-σταρ πήραν τα 55 από τα 94 σουτ της ομάδας, βάζοντας στο καλάθι τα 23 από αυτά, με τον “KD” να έχει τριπλ-νταμπλ (33 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ) και τον Τόμπσον να σκοράρει 31 πόντους αλλά μόλις με 5/16 τρίποντα.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…