Κεντρική NBA “Έπεσαν” από τα “πυρά” των Σέλτικς οι Μπακς (vids)

“Έπεσαν” από τα “πυρά” των Σέλτικς οι Μπακς (vids)

kyrie irving

Οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν το τελευταίο “οχυρό” του NBA που είχε παραμείνει όρθιο αλλά οι Μπόστον Σέλτικς ανέλαβαν δράση κι ανέτρεψαν το “καθεστώς” αυτό. Οι “κέλτες” επικράτησαν της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 117-113 και την υποχρέωσαν στην φετινή της ήττα, δίνοντάς της μια “γεύση” από το δικό της “δηλητήριο”!

Το εν λόγω “δηλητήριο” δεν ήταν άλλο από τα σουτ 3 πόντων. Οι Μπακς έχουν παρουσιάσει αλματώδη πρόοδο στον εν λόγω τομέα αλλά οι Σέλτικς ήταν αυτοί που βγήκαν στην περιφέρεια και “έσκισαν” τα διχτάκια, έχοντας συνολικά 24/55 τρίποντα, ποσοστό της τάξεως του 43.6%! Πρόκειται για ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας καθώς και για τη 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της κανονικής περιόδου, πίσω από τις 25 “βόμβες” των Κλίβελαντ Καβαλίερς τον περασμένο Μάρτιο.

Οι Σέλτικς αξιοποίησαν στο έπακρο τις 5-out διατάξεις τους, το drive-n-kick παιχνίδι, την έξτρα πάσα και προφανώς, την εξαιρετική μέρα των περισσότερων παικτών τους. Ο Κάιρι Έρβινγκ σταμάτησε στους 28 πόντους με 7 ασίστ κι 6/12 τρίποντα, ο Αλ Χόρφορντ είχε 18 πόντους, 8 ασίστ και 4/11 σουτ πίσω από τα 7.25 ενώ ο Γκόρντον Χέιγουορντ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που επέστρεψε στην ενεργό δράση (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Credits αξίζουν και στον, σταθερά εξαιρετικό, Μάρκους Μόρις, ο οποίος σκόραρε 17 πόντους με 5/8 τρίποντα, προερχόμενος από τον πάγκο.

Η Βοστόνη έφθασε στο peak της απόδοσής της στην 3η περίοδο, εκεί όπου “έτρεξε” επιμέρους σκορ 38-25, με τον Έρβινγκ να “πυροδοτεί” το εν λόγω σερί, σκοράροντας 3 σερί τρίποντα. Οι Μπακς επέστρεψαν δυναμικά από το -15 που είχε διαμορφωθεί (93-78) με άμεσο σερί της τάξεως του 12-0. Το ματς κρίθηκε στο τέλος, όπου οι παίκτες των Σέλτικς φρόντισαν να ευστοχήσουν στις ελεύθερες βολές και να διασφαλίσουν το προβάδισμα έως και την κόρνα της λήξης.

Όσον αφορά τους Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 33 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα, με 13/22 σουτ κι 7/11 βολές. Το γνώριμο, ταχυδυναμικό παιχνίδι του βρισκόταν και πάλι εκεί, με τη δική του απόδοση να είναι ο θεμελιώδης λόγος που οι Μπακς είχαν σχεδόν τριπλάσιους πόντους εντός της ρακέτας, συγκριτικά με τους αντιπάλους (62-22)!

Το Μιλγουόκι, όμως, είχε μόλις 9/29 τρίποντα, τη χειρότερη φετινή τους επίδοση, με αποτέλεσμα να μειονεκτούν σημαντικά, συγκριτικά με την επίδοση-ρεκόρ των Σέλτικς. Ο Κρις Μίντλετον είχε 16 πόντους με 3/10 τρίποντα, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε επίσης 16 ενώ ο Έρικ Μπλέντσο σκόραρε 13 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, έχοντας μέτρια ποσοστά ευστοχίας.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…