Κεντρική NBA Οι κορυφαίες στιγμές του all-around, Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
NBA

Οι κορυφαίες στιγμές του all-around, Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)

giannis antetokounmpo

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει την ιδιότητα να παρουσιάζει “γεμάτες” στατιστικές γραμμές, ακόμα και τις φορές που βρίσκεται κάτω από τους μέσους όρους του. Ο “Greek freak”, άλλωστε, είναι ένας από τους πιο ιδιότυπους κι all-around παίκτες στον πλανήτη, συμβάλλοντας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο στη μεγάλη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς μέσα στο Ντένβερ με 121-114.

Ειδικότερα, ο Γιάννης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 11/16 σουτ και μόνο 3 λάθη. Είχε ακόμη 2 κλεψίματα και 1 τάπα ενώ αστόχησε και στις 5 βολές που επιχείρησε, κάτι που τον “πλήγωσε” αρκετά στη συνολική συγκομιδή πόντων του (5.1 εύστοχες βολές ανά αγώνα φέτος).

Ο Αντετοκούνμπο έβαλε δύσκολα στην άμυνα με τα τρομερά drives του προς το καλάθι και με το εξαιρετικό footwork που διαθέτει, επιδεικνύοντας και το κλασικό euro-step. Ο ηγέτης των Μπακς σκόραρε στο τρανζίσιον αλλά και στο μισό γήπεδο ενώ έβγαλε από τη “φαρέτρα” του το turn-around σουτ, το οποίο έδειξε να βελτιώνει πέρσι. Σε γενικές γραμμές, ήταν λιγότερο διστακτικός από μέση απόσταση, παίρνοντας αυτό που η άμυνα τού έδινε.

Ο τομέας που ο Αντετοκούνμπο ήταν καλύτερος από ότι συνήθως ήταν ο δημιουργικός. Με πάσες και hand-off στους αμαρκάριστους σουτέρ, με split-outs έπειτα από τη διείσδυση προς το καλάθι αλλά και βλέποντας τα back-door κοψίματα, ο Γιάννης απέδειξε ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων πασέρ του πρωταθλήματος, όσον αφορά τους μη πλέι-μέικερ (5.8 ασίστ ανά αγώνα, 6ος στη λίστα των “μη κοντών”).

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=BE5qmLVSkyY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…