Κεντρική Elite League Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Μπορεί και όχι!

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Μπορεί και όχι!

leimanisa2

Πέντε αγωνιστικές έχουν τρέξει… στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2 και οι τρεις βασικές ατομικές κατηγορίες που είθισται να αποτελούν τα βασικά συστατικά στοιχεία ενός πρωταθλήματος λένε πολλά ,αλλά και τίποτα, αφού το μπάσκετ δεν παύει να είναι ένα ομαδικό άθλημα.

Μετά από πέντε αγωνιστικές ρίξαμε μια ματιά στις ατομικές κατηγορίες των πόντων, των ριμπάουντ,των ασίστ και όχι μόνο.

Οι μέσοι όροι αναδεικνύουν σε MVP μέχρι τώρα τον αποχωρήσαντα από τον Απόλλωνα Πάτρας Ρασάντ Μπελ,ο οποίος μετράει 17,6 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Αυτός που κλέβει σίγουρα την παράσταση με τη μεστή του παρουσία είναι ο Τομς-Ελβις Λεϊμάνις, που έχει 19,6 πόντους και 5,8 ασίστ, έχοντας παράλληλα στον πολύτιμο τομέα της «οικονομίας» ενός παίκτη 110!

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η άνοδος του Κώστα Κακαρούδη,που μετράει 16,8 πόντους. Στην άνοδο του Ηρακλή έρχεται να προστεθεί και η πολύτιμη συνεισφορά του Ρουτκάουσκας, που δίνει 7,6 σκουπίδια σε κάθε αναμέτρηση.

Φυσικά, στις ασίστ ο Λαανέ του Ιπποκράτη είναι μακράν ο καλύτερος με 9 ασίστ κατά αγώνα, ενώ στα ριμπάουντ δεσπόζει η παρουσία του “αμερικανοθρεμμένου” Ιωάννη Δημακόπουλου,που παίρνει 11 ριμπάουντ ανά αγώνα!

Επίσης, ο Στέφαν Τζόρτζεβιτς για ακόμη μια φορά δικαιώνει όσους τον χαρακτηρίζουν τον πιο τίμιο… κοινοτικό της κατηγορίας με 18,6 πόντους, ενώ το «νέο αίμα» Νίκος Αρσενόπουλος έχει πετύχει 19 τρίποντα.

Φυσικά, παίκτες όπως ο Νίκος Κακλαμάνος, ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο Στεν Σοκ, ο Νέστορας Κόμματος, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο Φώτης Βασιλόπουλος, o Βασίλης Κιτσούλης,ο Νίκος Λιακόπουλος και πολλοί άλλοι, για να μην αδικήσουμε κάποιον, έχουν τη δική τους ξεχωριστή ηγετική παρουσία στην ομάδα τους, που δεν μπορεί πάντα να έχει αριθμητική διάσταση.

Αυτά, για όσα λένε οι αριθμοί, γιατί η προσφορά δεν μετριέται πάντα με τη στατιστική, αλλά και με άλλα μη μετρήσιμα μεγέθη!

Τέλος, ο Φώτης Ζούμπος του Απόλλωνα Πάτρας με 24 λάθη και 21 φάουλ,μάλλον, είναι ο πιο ζημιογόνος παίκτης της Α2.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…