Κεντρική NBA NCAA Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι από άλλον πλανήτη! (vids)

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον είναι από άλλον πλανήτη! (vids)

zion williamson

Ο Ζάιον Γουίλιαμσον έχει ύψος 2.01, ζυγίζει 129 κιλά (περισσότερα από όλους τους ΝΒΑers, πλην του “γίγαντα” Μαριάνοβιτς) και έχει επιτόπιο άλμα 40 ιντσών! Μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα πάνω στο παρκέ και ξεσηκώνει τα πλήθη από τότε που κατέγραφε επικά καρφώματα στα παρκέ του High School. Ο πρωτοετής του Ντιουκ δεν είναι καν επαγγελματίας αλλά μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες του πλανήτη, με τους πάντες να μιλούν για το next big thing.

Στον χθεσινό αγώνα του Ντιουκ εναντίον του Ανατολικού Μίσιγκαν, ο Γουίλιαμσον αγωνίστηκε για 21 λεπτά (δεν χρειάστηκε παραπάνω…) και σκόραρε 21 πόντους με 10/12 σουτ ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Για όσους δεν τον έχουν μάθει ακόμη, η παρακάτω φάση είναι υπεραρκετή ώστε να συστηθούν στον “μαγικό” του κόσμο.

Ο Γουίλιαμσον κάρφωσε την μπάλα συνολικά 6 φορές στο χθεσινό ματς, το οποίο βρήκε το Ντιουκ νικητή με σκορ 83-48. Οι “Blue Devils” διαθέτουν ίσως μια από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο NCAA, με τον Γουίλιαμσον να πλαισιώνεται από τον υπερπλήρη Καναδό, Αρ Τζέι Μπάρετ. Το δίδυμο αυτό πρόκειται να απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη τις ομάδες του NBA στο επόμενο Ντραφτ και δεν είναι απίθανο να επιλεχθούν στις δύο πρώτες θέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ντιουκ πέτυχε συνολικά 58 πόντους μόνο από λέι-απ και καρφώματα στο εν λόγω ματς ενώ, το ημίχρονο έληξε με σκορ 48-13 κι οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν προβάδισμα μόνο από τους πόντους που λάμβαναν από τα καρφώματά τους!

Τα highlights του Ζάιον Γουίλιαμσον

https://www.youtube.com/watch?v=N-2gwW8JwUo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…