Κεντρική NBA Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ σε “εκρηκτικούς” ρυθμούς! (vid)
NBA

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ σε “εκρηκτικούς” ρυθμούς! (vid)

westbrook

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ξεκίνησαν με πολύ χαμηλές “πτήσεις” τη φετινή σεζόν αλλά βρήκαν πολύ γρήγορα τον εαυτό τους, παρά τις περιστασιακές απώλειες του Ράσελ Γουέστμπρουκ. Συνολικά, οι Θάντερ μετρούν 10 νίκες στα τελευταία 12 ματς, με το σερί αυτό να τους ανεβάζει στην κορυφή της Δύσης και με τη δυναμική τους να πολλαπλασιάζεται όταν ο Γουέστμπρουκ συνδυάζει την “εκρηκτική” φύση του με αποδοτικό παιχνίδι.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες, με τους Θάντερ να νικούν τους Σάρλοτ Χόρνετς με 109-104 και τον “Westbeast” να νικά στην προσωπική μονομαχία τον “καυτό”, Κέμπα Γουόκερ. Ο MVP της σεζόν 2016-17 είχε συνολικά 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 10/18 σουτ κι 9/11 βολές! Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η στατιστική γραμμή του χάρισε τον “τίτλο” του κορυφαίου σκόρερ, ριμπάουντερ και πασέρ του αγώνα.

Μπορεί τα στατιστικά του να φαντάζουν λιγότερο “φανταχτερά” φέτος, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες σεζόν του αλλά θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Γουέστμπρουκ σουτάρει καλύτερα από ποτέ. Συγκεκριμένα, έχει 47.5% στα σουτ εντός πεδιάς, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ καριέρας αν το διατηρήσει μέχρι τέλους, σχεδόν 2% πάνω σε σχέση με την καλύτερη επίδοσή του (45.7% τη σεζόν 2011-12).

Το επιθετικό παιχνίδι του Γουέστμπρουκ περιστράφηκε γύρω από πικ-εν-ρολ συνεργασίες, ατομικές φάσεις και δυναμικές “μπούκες” προς το καλάθι ενώ δεν έχανε ευκαιρία να αξιοποιεί το καταπληκτικό pull-up σουτ από μέση απόσταση, το οποίο διαθέτει. Ο ηγέτης των Θάντερ, όμως, ήταν συνεπής και στην άμυνα.

Όσον αφορά τους συμπαίκτες του, ο Ντένις Σρέντερ είχε 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο πλευρό του Γουέστμπρουκ ενώ ο Τζορτζ είχε 19 πόντους με μέτρια ποσοστά ευστοχίας (8/21 σουτ).

Τα highlights του Ράσελ Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…