Κεντρική NBA Ο Κάρι ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο με… σόου! (vids)
NBA

Ο Κάρι ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο με… σόου! (vids)

curry

Το σύνηθες “τελετουργικό” του Στεφ Κάρι πριν από την έναρξη των αγώνων έλαβε χώρα και χθες. Πρόκειται για το περίφημο  “tunnel shot“, δηλαδή το σουτ από τη “φυσούνα” της Oracle Arena. Κι όταν αυτό είναι εύστοχο, συνήθως αποτελεί προάγγελο για όλα όσα θα ακολουθήσουν στο παρκέ.

Ο Κάρι, λοιπόν, οδήγησε τους Γουόριορς στη νίκη επί των Πέλικανς με 131-121, σκοράροντας 37 πόντους με 5/9 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 6/7 βολές ενώ μοίρασε 9 ασίστ κι έκλεψε 2 φορές την μπάλα. Το γεγονός ότι μια στατιστική γραμμή τέτοιου είδους δεν προκαλεί καν εντύπωση αποτελεί πειστήριο της συνεχούς βελτίωσης του κορυφαίου σουτέρ όλων των εποχών.

Αυτή ήταν η 6η 30άρα του Κάρι σε 9 ματς φέτος ενώ ανέβασε το ποσοστό ευστοχίας του πίσω από τα 7.25 στο 52.9%, ευστοχώντας σε 6.1 “βόμβες” ανά αγώνα! Οι μέσοι όροι του για τον μήνα Οκτώβριο “έκλεισαν” στους 33 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 5.8 ασίστ σε κάθε ματς, με ποσοστά ευστοχίας που ξεπερνούν κάθε φαντασία (54.9% εντός πεδιάς/52.9% στα τρίποντα/91.3% στις βολές) ενώ έχει σκοράρει +5 τρίποντα στα 8 από τα 9 παιχνίδια των Γουόριορς!

Ο Κάρι βρίσκεται σε ιστορικούς ρυθμούς, με τους Πέλικανς να παίρνουν μια δυνατή “γεύση”. Τόσο ως δημιουργός, όσο κι ως εκτελεστής, ο “human torch” τα πήγε περίφημα, με την άμυνα να μην τον εμποδίζει καθόλου, άσχετα αν βρισκόταν στη θέση της ή όχι! Η 3η περίοδος του άνηκε ολοκληρωτικά, πετυχαίνοντας 16 πόντους με 4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα κι αν αυτή η μυθική απόδοση συνεχιστεί, τότε ο Κάρι θα βρίσκεται μόνιμα στην 1η θέση, όσον αφορά τα φαβορί για τον τίτλο του MVP!

Τα highlights του Κάρι

https://www.youtube.com/watch?v=d89ETgMTeHs

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…