Κεντρική NBA Ο απίθανος Γουέστμπρουκ γράφει ιστορία! (vid)
NBA

Ο απίθανος Γουέστμπρουκ γράφει ιστορία! (vid)

russell westbrook 1

Παρότι ζορίστηκαν να βρουν τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ “άνοιξαν” το ματς στην επανάληψη κι επιβλήθηκαν σχετικά εύκολα των ουραγών, Κλίβελαντ Καβαλίερς με 100-83. Ένα σερί 13-0 στην 3η περίοδο ήταν το απόλυτο turning point του παιχνιδιού, αφού οι Καβς δεν πλησίασαν ποτέ πιο κοντά από τους 9 πόντους μετά από αυτό, με την καταπληκτική άμυνα των γηπεδούχων να μπαίνει σε πλήρη ισχύ.

Η απόλυτη ιστορία του αγώνα, όμως, περιστράφηκε γύρω από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ και τη “μανιώδη” ικανότητά του να γεμίζει τη στατιστική του με υψηλούς αριθμούς.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ-σταρ των Θάντερ τελείωσε το ματς με 23 πόντους, 19 ριμπάουντ και 15 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής, γράφοντας ιστορία με ποικίλους τρόπους! Το “θηρίο” της Οκλαχόμα είναι πιο αποδοτικό από ποτέ φέτος, ειδικά στα τελειώματα κοντά στο καλάθι, με 46.8% στα σουτ εντός πεδιάς, το υψηλότερο της καριέρας του ενώ έχει την κορυφαία αναλογία ασίστ/λαθών στην 11η σεζόν του στο NBA, με 2.44!

Κάπως έτσι, ο Γουέστμπρουκ έφθασε τα 107 τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του και φιγουράρει στην 3η θέση όλων των εποχών, ισοφαρίζοντας τον Τζέισον Κιντ! Μονάχα οι Όσκαρ Ρόμπερτσον και Μάτζικ Τζόνσον έχουν περισσότερα ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Russ” έφθασε στον αριθμό αυτό σε πολύ λιγότερα ματς, συγκριτικά με τον Κιντ!

Επίσης, αυτό ήταν το 4ο ματς στην καριέρα του Γουέστμπρουκ με +15 πόντους, +15 ριμπάουντ και +15 ασίστ, μπαίνοντας σε ένα κλαμπ που περιλαμβάνει μονάχα τους Όσκαρ Ρόμπερτσον (14 τέτοια ματς) και Γουιλτ Τσέιμπερλεϊν!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα 19 ριμπάουντ που μάζεψε χθες ο Γουέστμπρουκ αποτελούν τη 2η κορυφαία επίδοση της καριέρας του μετά τα 20 που είχε συλλέξει στο τελευταίο ματς της περσινής, κανονικής περιόδου κόντρα στο Μέμφις.

Τα highights του Γουέστμπρουκ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάρβιν Χαμ στους Λέικερς

Πιθανό να ντραφτάρουν τον Μπρόνι Τζέιμς οι Λέικερς Η χρονιά για τους Λος Άντζελες Λέικερς …